(©Reuters)
(©Reuters)

Janis ispraznio kasu Baksa, ostaje u Milvokiju za 228.000.000!

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.12.20. | 19:55

MVP NBA lige potpisao petogodišnji ugovor

Neizvesnost po pitanju budućnosti Janisa Adetokunba, najboljeg košarkaša Milvoki Baksa, okončana je potpisivanjem novog ugovora. MVP NBA lige, stavio je paraf na petogodišnji sporazum kojim je predviđeno da zaradi takozvanu super maks sumu od 228 miliona dolara.

Izabrane vesti

"Ovo je moja kuća, moj grad. Blagosloven sam da budem deo Milvoki Baksa i narednih pet godina. Neka brojanje tih godina počne. Šou se nastavlja. Hajde da ga uzmemo", istakao je Adetokunbo nakon potpisanog ugovora.

Grčki krilni košarkaš po završetku sezone je iskazao nezadovoljstvo činjenicom da Milvoki nema tim sposoban da se umeša u borbu za šampionski prsten i nagovestio odlazak. U želji da ga zadrže, čelnici Baksa su se dali u potragu za pojačanjima, na meti je između ostalih bio i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, ali je taj dogovor propao, a jedino zvučno ime koje je pojačalo klub je Džru Holidej iz Nju Orleansa.

Baksi su, kako bi zadržali verovatno najtraženijeg košarkaša na aktuelnoj NBA pijaci, bili primorani da isprazne klupsku kasu te će Janis zaraditi maksimalnu predviđenu sumu od 228 miliona dolara. Posebnom klauzulom u ugovoru, Grku je ostavljena opcija da godinu dana pre isteka saradnje pronađe novu sredinu.

Podsetimo, Milvoki je prethodne sezone eliminisan u polufinalu Istočne konferencije od Majamija, a Hitsi su slavili 4:1 u seriji.

Adetokunbo je u redove Milvokija stigao 2013. godine kao 15. pik na draftu.


tagovi

Janis AdetokunboMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara