Foto: Reuters
Foto: Reuters

Janis pobedio Boston: Seltiksima malo i plus 19 protiv Milvokija

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.12.21. | 23:22

Fenomenalni Grk u poslednje dve deonice režirao preokret i pobedu Baksa 117:113

Pet utakmica pauze usled zdravstvenih problema bilo je dovoljno Janisu Adetokunbu da se uželi košarke i vrati na impresivan način na parket potpisavši 22. pobedu Milvokija.

Košarkaši Milvokija i Bostona režirali su istinski spektakl, a glavna uloga pripala je Grku koji je fenomenalno veče tokom kojeg je upisao 36 poena i 11 skokova ukrasio izvanrednom odbranom u odlučujućem napadu gostiju.

Izabrane vesti

Boston je vrlo dobro otvorio duel, rano stekao dvocifrenu prednost i zahvaljujući fenomenalnom procentu šuta u završnici prve četvrtine se odvojio na plus 17. U istom ritmu gosti su nastavili i u drugoj deonici tokom koje je razlika oscilirala od plus 11 sa početka drugog kvartala do čak 19 razlike.

Velika razlika probudila je Janisa koji je u trećoj deonici u potpunosti preuzeo šou i režirao povratak Baksa u igru te je domaćin sa samo četiri poena zaostatka dočekao poslednji kvartal.

Iako je Boston i u četvrtoj četvrtini oinovo uspeo da kreira dvocifrenu prednost, Baksi su minut i po pre kraja utakmice stigli do prvog izjednačenja još od početka utakmice i rezultata 3:3, a u apsolutnog junaka Milvokija u prelomnim momentima meča izrastao je Adetokunbo koji je blokadom Vilijamsovog šuta osam sekundi pre kraja doneo pobedu domaćinu.

Odlično veče Brauna i Tejtuma koji su postigli po 25 poena, uz podršku Smarta sa šest manje, nije bilo dovoljno da Boston izbegne 17. poraz ove sezone i upiše četvrtu uzastopnu pobedu u duelima sa Milvokijem.

NBA - REZULTATI

Njujork - Atlanta 101:87

/Rendl 25 - Kolins 20/

Milvoki - Boston 117:113

/Adetokunbo 36 - Braun 25/

Finiks - Golden Stejt u toku

02.00:Los Anđeles Lejkers - Bruklin

04.30: Juta - Dalas



tagovi

Milvoki BaksMilvokiBostonBoston SeltiksJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara