""
""

JAPAN: Samuraji na ekskurziji u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.16. | 12:10

„Želimo da u Beogradu pokažemo da smo dobri šuteri i pokažemo zašto nas se protivnici potajno plaše", rekao je selektor Kenđi Hagesava

Japanska košarkaška reprezentacija u Beograd je došla, slobodno može da se kaže, kako bi učila i sticala iskustvo jer bi njen iole ozbiljniji rezultat u Beogradskoj areni predstavljao neku vrstu naučne fantastike. Radi se o ekipi koja je na prošlogodišnjem šampionatu Azije osvojila četvrto mesto, a već 10 godina je inače nema na velikim međunarodnim takmičenjima.

Izabrane vesti

KVOTE ZA DUEL SA LETONIJOM POGLEDAJTE OVDE

Poslednji put Japanci su 2006. igrali na Svetskom šampionatu i to pre svega zahvaljujući činjenici da su bili domaćini turnira.

Tradicionalno, Japanci na međunarodna takmičenja dolaze sa ekipom koju čine igrači iz domaćih klubova, a ovaj put izuzetak predstavlja krilni košarkaš Juta Vatanabe. Radi se o igrači koji studira na američkom univerzitetu Džordž Vašington.

MOZZART Kvote, Srbija na Olimpijskim igrama: DA (1,30), NE (3,10)

Zanimljivo, selektor Kenđi Hasegava kapitensku traku dao je 34-godišnjem Juta Tabuze koji je tek 2015. debitovao za nacionalni tim.

Japanski košarkaši će se na beogradskom turniru takmičiti u B grupi se Letonijom i Češkom. U prvom kolu 4. jula selekcija Japana sastaće se sa Letonijom, a dva dana kasnije igraće protiv Češka.

Selektor Hasegava nije uplašen zbog izazova koji ekipu čeka u Beogradu. On veruje da će njegovi puleni izaći na teren puni želje za dokazivanjem i da će protiv daleko opasnijih rivala pokazati da pare ne igraju košarku, već srce.
„Želimo da u Beogradu pokažemo da smo dobri šuteri i pokažemo zašto nas se protivnici potajno plaše. Ranije se dešavalo da kada nas protivnik 'pritisne' jakom odbranom da se prosto ukočimo i da nam se noge oduzmu. Sada smo se spremili za izazov i želimo da pokažemo koliko smo napredovali“, rekao je Hagesava.

Inače, Japan je poslednji put na Olimpijskim igrama nastupao pre 40 godina u Montrealu, a najbolji plasman, deveto mesto, ostvario je 1936. godine u Berlinu.

Nemaju čak Japanci previše uspeha ni na azijskim šampionatima prethodnih godina. Poslednju medalju Samuraji su osvojili medalju, i to srebrnu, sada već prilično davne 1997. godine.

JAPAN

Plejmejkeri i bekovi:

Juta Tabuze (173 cm, Točigi)
Naoto Cuđi (185 cm, Kavasaki)
Riomo Hašimoto (178 cm, Mikava)
Kejđuro Macui (188 cm, Tokio)

Krila

Makoto Hijeđima (190 cm, Mikava)
Takatoši Furukava (190 cm, Točigi)
Kenta Hirose (193 cm, Hitači)
Riono Ono (198 cm, Čiba)
Juta Vatanabe (201 cm, Univerzitet Džordž Vašington)

Krilni centri i centri:

Acuja Ota (206 cm, San En)
Kosuke Takeuči (206 cm, Hirošima)
Jođi Takeuči (207 cm, Hitači)

Selektor: Kenđi Hasegava


RASPORED UTAKMICA

ponedeljak:

18.00 Japan – Letonija
21.00 Srbija – Portoriko

utorak:

18.00 Portoriko – Angola
21.00 Letonija – Češka

sreda:

18.00 Angola – Srbija
21.00 Češka – Japan

petak – polufinala
subota – finale


tagovi

Srbijakvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara