Ognjen Jaramaz (©MN press)
Ognjen Jaramaz (©MN press)

Jaramaz i Anđušić: Preko Gruzije do Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 11:58

Reprezentacija Srbije sutra igra pretposlednju, petu utakmicu u kvalifikacijama za Evrobasket 2022

Kao što je bio slučaj tokom novembarskog kvalifikacionog "prozora", sve utakmice kvalifikacija biće odigrane u "balonu", a selekcije iz Grupe E, među kojima je i Srbija, smeštene su u Tbilisiju, jednom od domaćina predstojećeg kontinentalnog šampionata.

Pošto će uz Gruziju na Evrobasket još dve ekipe iz grupe, to znači da bi Srbiji jedna pobeda iz naredna dva meča sa domaćinom i Švajcarskom obezbedila plasman na kontinetalni šampionat bez obzira na ostale rezultate. Ukoliko pak Švajcarska pobedi Finsku sa više od šest poena razlike, Orlovi bi odmah odleteli na Evropsko prvenstvo. Ipak, oni ne razmišljaju o tim kalkulacijama, već samo o pobedama, prvo nad Gruzijom koja ih je pobedila u prvom duelu, odigranom pre godinu dana u dvorani "Aleksandar Nikolić", a zatim i nad Švajcarcima koji su im dužnici iz "balona" u Finskoj.

Izabrane vesti

Petak, 16 časova: (2,70) Gruzija (14,5) Srbija (1,55)

"Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u kvalifikacijama nemaju kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku. Od tada je prošlo godinu dana, mnogo toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti da dođemo do pobede", kaže srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz.

Optimizmom zrači i Danilo Anđušić.

Petak, 13 časova: (1,35) Finska (16,0) Švajcarska (3,50)

"Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija je u četiri utakmice u grupi ostvarila stoodstotan učinak, što govori da imaju jak karakter i da igraju na maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i koji nam je cilj. Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedelju pobedimo i tako na najbolji način završimo kvalifikacije", rekao je Anđušić

Zbog klupskih obaveza selektora Igora Kokoškova, Orlove će u sutrašnjoj utakmici s klupe predvoditi njegov asistent Dejan Milojević.

Gruzija je na prvom mestu sa skorom 4-0, druga je Srbija sa učinkom 2-2, dok Finska i Švajcarska imaju po jednu pobedu i tri poraza.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasketOgnjen JaramazDanilo Anđušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara