Skoro nije bilo neizvesnije: Sedam je pravih kandidata, ko će biti novi šampion Evrope? (ANKETA)

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.02.20. | 09:55

Najveće se šanse daju Liverpulu, ali Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Bajern, Real, Barselona i Juventus... Svi oni imaju svoje ambicije

Početkom 21. veka mogli ste odmah da u najuži krug favorita izdvojite nekog od Italijana. Pa su Englezi preuzeli primat, da bi potom Španci zavladali, uz tvrdoglavo opiranje Bajerna. Vratio se potom i Juventus, porasli su Pari Sen Žermen i Mančester Siti... I pred prve borbe osmine finala Lige šampiona čini nam se da nikad nije bilo teže predvideti ko bi to mogao da zavlada Evropom?

Naime, malo toga razdvaja Liverpul, Pari Sen Žermen, Bajern, Real, Barselonu, Juventus, pa i Mančester Siti. Istina, sastav Jirgena Klopa trenutno ostavlja najsnažniji utisak, melje u Premijer ligi, ali kad izađe u Evropu ne uliva strah i trepet, možda i zato što je prioritet stavljen baš na povratak šampionske titule u Engleskoj posle pune tri decenije. To naravno nikako ne znači da će se Redsi tek tako oprostiti od zvanja najboljeg na Starom kontinentu, štaviše, titula u Premijer ligi je maltene u džepu i imaće Klop prostora da rasporedi minutažu, pa otud i opravdana kvota 5,50 da će baš Liverpul biti prvak. S tim da svi znamo da je od osnivanja Lige šampiona samo Real uspeo da odbrani krunu.

Izabrane vesti

Objektivno, u osmini finala ispašće samo jedan od favorita, pošto će jedan na drugog udariti baš Real i Mančester Siti, koji ima možda i poslednju šansu da pokori Stari kontinent, jer ako žalba pred Sudom za arbitražu u sportu ne urodi plodom Građani će biti izbačeni iz Evrope na period od dve sezone. Ma šta ko pričao, izvesno će to usporiti dalji razvoj Sitija, prouzrokovaće i nekakav egzodus sa Etihada i ko zna kada će se Građani ponovo vratiti kao dominantna sila. Ove sezone pride ne blistaju, Liverpul im u prvenstvu beži nestvarnih 25 bodova, odbrana ima ozbiljnih problema, ali da se ne lažemo – paklen je to tim. Samo što nije imao sreće na žrebu, pošto je Real – iako skoro nije izgledao ovako neubedljivo – ipak klub sa najviše dokazanih šampiona u timu. Bez obzira, sa kvotom 6,00 Siti je drugi favorit po kvotama MOZZART kladionice, može biti da su naši odsteri računali i na taj motiv, jer pehari u FA i Liga kupu svakako neće nadomestiti ovako lako predatu titulu u Premijer ligi, a da ponovimo još jednom i da će posle ovog izdanja Lige šampiona Siti na dvogodišnje hlađenje.

Sve kvote za osvajače Lige šampiona pronađite OVDE

Na kvoti 7,00 tri tima, Barselona sa Lionelom Mesijem, Bajern sa Robertom Levandovskim i Pari Sen Žermen sa Nejmarom, koji se oporavio od povrede rebra i biće spreman za duel sa Borusijom Dortmund u kojem Sveci ne bi smeli da imaju većih problema. Opet će se naravno u slučaju neuspeha govoriti o tome kako je to “plastičan klub“ bez šampionskog nerva, pričaće se kako Liga 1 jednostavno ne može da pripremi nikoga za najveće izazove, ali realno PSŽ nema pravo na nikakav alibi, jer Tomas Tuhel ima igrački kadar koji mu ne dozvoljava nikakva opravdanja. Pride ima i relativno čistu situaciju u Ligi 1 i sada već dovoljno teških poraza iz kojih je morao da izvuče pouke i postane mudriji.

I na kraju Juventus, jeste da u Seriji A više ne ide glatko kao nekada, možda je i Mauricija Sarija tu najveći problem, jer tim sa Kristijanom Ronaldom, Leonardom Bonučijem, Miralemom Pjanićem i ostalima teško da jeste. Škripi malo u vezi, to je tačno, ali u 180 minuta niko ne bi smeo da unapred otpiše Staru damu, sa kvotom 12 poslednjeg u krugu istinskih kandidata za najviši plasman. Real je doduše nešto iza Juventusa sa kvotom 17, ali to je i zbog toga što već u osmini finala ide na Siti.

Vestfalen preti PSŽ-u

Naravno, ne bi trebalo otpisati ni ostale, da je tako ne bi prošle godine jedno od polufinala igrali Ajaks i Totenhem. Pevci su i sada tu, Atletiko Čola Simeonea svakome u dva meča može da zakuva čorbu, Borusija sa Erlingom Halandom kad krene ne zna da stane i mogli bi da budu nagazna mina čak i za taj Pari Sen Žermen. Napoli nam je simpatčan, ali ipak u padu... I mada ne bismo smeli nikoga od njih da unapred precrtamo, ove bi sezone ipak previše toga moralo da im se namesti da bi otišli do samog kraja.

Dakle, naš skroman utisak, Liverpul, Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Bajern, Barselona, Juventus i Real Madrid. Šta kažete? Ko?

PROJEKTOVANE STARTNE POSTAVE

PSŽ: Navas – Menije, Kimpembe, Tijago Silva, Kurzava – Di Marija, Gej, Verati – Mbape, Ikardi, Nejmar

BORUSIJA DORTMUND: Burki – Pišček, Humels, Akanđi - Hakimi, Džan, Vitsel, Gereiro – Azar, Sančo – Haland

REAL MADRID: Kurtoa – Karvahal, Varan, Ramos, Mendi – Modrić, Kazemiro, Kros – Bejl, Benzema, Azar

MANČESTER SITI: Ederson – Voker, Fernandinjo, Laport, Zinčenko  - Silva, Rodri, De Brujne – Marez, Aguero, Sterling

ATALANTA: Golini – Toloj, Đimsiti, Palomino – Hatebur, Pašalić, De Ron, Gosens – Gomez – Iličić, Zapata

VALENSIJA: Domenek – Florenci, Garaj, Paulista, Gaja – Tores, Kondogbija, Pareho, Soler – Gomez, Rodrigo

ATLETIKO MADRID: Oblak – Arijas, Himenez, Savić, Lodi – Ljorente, Koke, Tomas Parti , Saul – Morata, Vitolo

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Henderson, Fabinjo, Vajnaldum – Salah, Firmino, Mane

ČELSI: Kepa – Aspilikueta, Ridiger, Kristensen, Emerson – Žoržinjo – Hadson-Odoi, Kante, Maunt, Vilijan – Abraham

BAJERN: Nojer – Pavar, Boateng, Alaba, Dejvis – Gorecka, Kimih, Tijago Alkantara – Gnabri, Levandovski, Koman

LION: Lopes – Tete, Marselo, Denajer, Korne – Traore, Auar, Tusar – Terije, Dembele, Ekambi

JUVENTUS: Šćensni – Danilo, De Liht, Bonuči, Sandro – Matuidi, Pjanić, Bentankur – Dibala, Iguain, Ronaldo

TOTENHEM: Loris – Orije, Sančez, Aldervajreld, Dejvis – Lo Selso,Ndombele – Son, Ali, Bergvajn – Moura

LAJPCIG: Gulaši – Upamekano, Orban, Klosterman – Mukijele, Lajmer, Zabicer, Anhelinjo – Olmo – Šik, Verner

NAPOLI: Ospina – Hisaj, Manolas, Kulibali, Rui – Zjelinski, Lobotka, Ruiz – Kaljehon, Milik, Insinje

BARSELONA: Ter Štegen – Roberto, Pike,  Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, De Jong – Rakitić – Mesi, Grizman

LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
21.00: (3,50) Atletiko Madrid (3,10) Liverpul (2,25)
21.00: (2,85) Dortmund (3,50) PSŽ (2,40)

Sreda
21.00: (1,80) Atalanta (3,60) Valensija (4,60)
21.00: (2,45) Totenhem (3,40) RB Lajpcig (2,85)

Utorak (25.02)
21.00: (4,60) Čelsi (3,60) Bajern (1,80)
21.00: (3,60) Napoli (3,45) Barselona (2,05)

Sreda (26.02.)
21.00: (4,90) Lion (3,60) Juventus (1,75)
21.00: (2,50) Real Madrid (3,40) Mančester Siti (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara