Šarunas Jasikevičijus (©Reuters)
Šarunas Jasikevičijus (©Reuters)

Jasikevičijus ne odbacuje dovođenje novih pojačanja, ali...

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 18:57

Šaras tvrdi da mu novi igrači nisu potrebni po hitnom postupku

Manje od mesec dana ostalo je do početka nove evroligaške sezone, a Barselona se ponovo nalazi u najužem krugu favorita za evropsku krunu. Sa Šarunasom Jasikevičijusom na klupi i dodatkom Nika Kalatesa u rosteru, Barselona se nada da bi u sezoni pred nama mogla da najozbiljnije napadne sve dostupne trofeje. Međutim...

U košarkaškom okruženju bliskom katalonskom gigantu postoji uverenje da je Jasikevičijusu potrebno još pojačanja, pogotovo na centru i krilu, kako bi Barselona zaista imala sastav za najviše domete. Jasikevičijus je delimično saglasan sa ovom tvrdnjom, ali uz ogradu da mu pojačanja nisu potrebna po hitnom postupku.

Izabrane vesti

“Trenutno nisam zabrinut po pitanju pojačanja. Radimo sa igračima koji su nam dostupni i radimo dobar posao. Ne isključujemo mogućnost da će još igrača doći, ali nije ni da radimo neprestano na dovođenju istih“, rekao je Šaras za As.

Barselona posle Kalatesa nije dovela nijedno pojačanje, već se Šarunas Jasikevičijus opredelio da unapredi talentovane momke Serđija Martineza i Leandra Bolmara u standardne prvotimce. Šarasov rad u Žalgirisu bio je poznat po pružanju šanse mladim igračima. S druge strane, Barselona je u junu i julu tražila centra, bila između Jana Veselog i Džoka Lendejla. Prvi se odlučio za ostanak u Istanbulu, dok drugi čeka poziv iz NBA lige.

Osim toga, Barselona se jedno vreme dovodila u vezu i s hrvatskim reprezentativcem Marijom Hezonjom, kome je navodno Jasikevičijus čak poručio da će ga čekati do oktobra, pošto je ugovorom vezan za Portland Trejlblejzerse. 



tagovi

Šarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara