Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Javio se brat Rodiona Kuruca: Da pomogne Partizanu da uđe u Evroligu, pa da se vrati u NBA

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 19:00

„Želim mu da pokaže timovima iz te lige da su izgubili dragocenog igrača na jednu sezonu", kaže Artur

Letonski reprezentativac Arturs Kuruc veruje da će njegov brat Rodion pokazati toliko dobre igre u beogradskom Partizanu sledeće sezone da će se posle toga vratiti u NBA ligu.

Košarkaš Baskonije zadovoljan je činjenicom što će njegov brat igrati u ekipi koju sa klupe predvodi ni manje ni više nego Željko Obradović.

Izabrane vesti

"Srećan sam zbog njega. Mislim da bi svako voleo da igra kod takvog trenera. Videćemo kako će se odvijati sezona, ali siguran sam da će Rodion biti u stanju da se pokaže i dostigne najveće ciljeve. Želim mu da igra moćno i da se vrati u NBA. Da pomogne Partizanu da ostvari cilj i uđe u Evroligu. A na taj način da dokaže da može da igra u NBA i da pokaže timovima iz te lige da su izgubili dragocenog igrača na jednu sezonu", rekao je Artur Kuruc za letonski portal Sportazinas.com.

Objasnio je letonski košarkaš da povratak u Evropu iz NBA više nije putovanje sa kartom u jednom smeru, te da je bilo i povrataka u najjaču ligu sveta.

To on očekuje od svog brata Rodiona.

"Tokom godina sam shvatio da NBA igrači dođu u Evropu i vrate se. Mnogi su se dokazali u Evropi i vratili, tako da ovo nije završna linija cilja. Ovo je početak. Već se dokazao u nekom delu, ali sada će postati još bolji kroz evropsku košarku. Siguran sam u to", istakao je Artur Kuruc.

Rodion je posle prve dobre sezone u Bruklinu počeo da sve manje dobija prostor, da bi sada odlučio da dođe na Stari kontinent, u Partizan, gde će imati priliku da igra pod patronatom Željka Obradovića.

Crno-beli da dobiju na kvalitetu, Kuruc na samopouzdanju.

Na ukupno 131 utakmici u najjačoj ligi na svetu, Rodion Kuruc je u proseku igrao oko 16 minuta po meču uz učinak od šest poena i 3,1 skok.


tagovi

Rodions Kuruc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara