Ante Žižić (Star sport)
Ante Žižić (Star sport)

Jeziva povreda Anta Žižića: Dobio nokaut od saigrača, pa udario glavom o parket (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 22:45

Hrvatski centar je prevezen u bolnicu, a kakve će biti posledice, najverovatnije potresa mozga, znaće se nakon detaljnih pregleda

Nemile scene u Tel-Avivu. Na utakmici izraelske Superlige protiv Hapoela iz Haife, košarkaš Makabija Ante Žižić doživeo je jezivu povredu. Hrvatski centar je dobio nehotičan nokaut od saigrača Kinana Evansa, da bi sekund kasnije završio na parketu o koji je svom snagom udario potiljkom. Saigrači su odmah pritrčali da pomognu Žižiću koji je počeo da se trese i momentalno alarmirali lekare.

O ozbiljnosti povrede zbog koje je Žižić progutao jezik i ostao bez vazduha nakon čega je počeo da se trese, dovoljno govori i činjenica da je pauza trajala dobrih desetak minuta. Igrači oba tima su u neverici gledali u pravcu mesta gde je 25-godišnji Splićanin ostao da leži.

Izabrane vesti

Nakon povrede, Žižić nakon koje je izgubio svest, Žižić je uspeo da dođe sebi. Kako je izgledalo, centar koji je prebačen u bolnicu u pratnji lekara, verenice i saigrača Skotija Vilbekina je deluje dobro prošao. Dalja ispitivanja pokazaće kakve će biti posledice, izvesno potresa mozga.

Da je reč o veoma maleroznom košarkašu potvrđuju i raniji pehovi koji su mu se dešavali. Dok je igrao za Cibonu, protiv Krke u Novom mestu je doživeo prelom vilice, dok je igrajući za Klivlend u NBA ligi, na gostovanju Denveru zaradio poremećaj centra za ravnotežu nakon udarca u vrat - zbog toga se našao na višemesečnoj pauzi.

U Tel-Avivu Žižić se nametnuo kao jedan od boljih centara Evrolige u kojoj je ove sezone odigrao 31 utakmicu i prosečno beležio 12,2 poena i pet skokova.



tagovi

Ante ŽižićKK Makabi Tel AvivMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara