Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)
Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)

Jokić i Meloun reagovali na izostanak Marija sa Ol stara: On je superzvezda

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 12:41

"Tako je svake godine. Osećam da on treba da bude deo Ol stara", rekao je MVP prošlogodišnjeg finala

Posle objavljenih startnih petorki za predstojeći Ol star meč u Indijanapolisu (noć 18. na 19. februar), izašle su i rezerve za dve konferencije u kojim ponovo nije bilo nijednog košarkaša Denver Nagetsa.

Nikola Jokić će šestu godinu zaredom igrati Ol star utakmicu, ali ni ovog puta neće imati nijednog saigrača. U moru diskutabilnih odluka poput one da Domantas Sabonis ne bude uključen, mnoge su iznenadili rezultati glasanja jer se ni Džamal Mari kao jedan od glavnih šrafova aktuelnog šampiona nije SE našao u konačnom izboru.

Izabrane vesti

Posle trijumfa nad Portlandom, novinari su pitali MVP finala Nikolu Jokića i trenera Majkla Melouna za mišljenje o izostanku kanadskog plejmejkera.

"Tako je svake godine. Osećam da on treba da bude deo Ol stara, ali možda je do nas, znate", poslao je Srbin enigmatičnu poruku.

Šef struke Nagetsa takođe veruje da je učinjena nepravda prema Džamalu Mariju...

"Možda nije Ol star, ali je po meni on superzvezda. On je NBA šampion, uradio je toliko stvari u plej-ofu, koje mnogi Ol star igrači nisu nikada i nikada neće", poručio je Meloun.

Mari ove sezone na 36 utakmica beleži 21 poen, 3,9 skokova i 6,5 asistencija što mu je rekord karijere.

Podsetimo, NBA liga je za ovogodišnji Ol star meč vratila format po kojem igraju Zapad protiv Istoka, tačnije ukinula je draft po kojem su kapiteni dva tima mogli da biraju igrače iz obe konferencije. Zadržaće se humanitarni aspekt događaja. Prvi čovek NBA lige Adam Silver zadržava pravo da sam izabere zamenu, u slučaju da neko od već izabranih Ol star igrača ne bude u prilici da odgovori izazovu.

Startnu petorku Zapada čine Šej Gildžes Aleksander, Luka Dončić, Kevin Durent, Lebron Džejms i Nikola Jokić, a Istoka Tajris Halibarton, Demijan Lilard, Janis Adetokunbo, Džejson Tejtum i Džoel Embid kome je stradao meniskus levog kolena.

Rezerve Zapada su Devin Buker, Stef Kari, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavaj Lenard, Karl Entoni Tauns i Entoni Dejvis, a Istoka Džejlen Branson, Tajris Meksi, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Paolo Bankero, Džulijus Rendl i Bem Adebajo.


tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDžamal MariDenver NagetsNBA Ol star utakmicaNBA Ol star vikend

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara