Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić: Imam utisak da me ismevaju kada zakucam

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 17:15

Srpski košarkaš zabeležio je 50. tripl-dabl u karijeri

Nikola Jokić pomera granice. Na meču protiv Milvokija zabeležio je svoj 50. tripl-dabl u karijeri, a imao je i nekoliko zakucavanja koja su zabavila mnoge.

Zbog Nikolinog stila igre nije baš česta pojava da ga vidimo kako zakucava, mnogi se šale na taj račun, pa je to uradio i sam Jokić posle utakmice sa Milvokijem u kojoj je Denver slavio sa 128:97.

Izabrane vesti

Džoker je završio meč sa 37 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

"Da budem iskren, imam utisak da me ismevaju kada zakucam", rekao je Jokić.

Na sve to se nadovezao trener Majkl Meloun koji se našalio na Jokićev račun i dodao da bi lako mogao da učestvuje u takmičenju u zakucavanjima na Ol Staru.

"Pa, ionako će biti tamo. Mogao bi da se takmiči kad je već tu. Ne mislim da bi pobedio, ali bih mu dao 50 poena ako samo položi loptu", rekao je Meloun.

Poznata je i radna etika Jokića. Kaže da to radi zbog sebe, ali i da bi druge motivisao.

"Radim to zbog sebe. Ne radim to da bih se hvalio, već da pokažem ostalim momcima šta treba da rade. Možda i oni treba to da rade? To je moj način. Srećan sam što me neki momci prate", zaključio je Jokić.

Nikola je postao tek deveti košarkaš u istoriji koji je 50 ili više puta upisivao dvocifrene brojeve u tri statističke kolone. Od centara to je za rukom pošlo jedino Viltu Čemberlenu. Legendi najjače lige na svetu su za taj podvig bile potrebne 703 utakmice, gotovo 300 utakmica više nego srpskom reprezentativcu.

"Lepo je to, naravno. Ostavljam zaostavštinu za sobom. Posebno je lepo biti u društvu jednog od najboljih igrača koji su igrali ovu igru, dobro dostignuće".



tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara