Nikola Jokić i Luka Dončić (© AFP)
Nikola Jokić i Luka Dončić (© AFP)

Jokić nestao u Dalasu: Magični Irving sa zvukom sirene srušio šampione (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 23:05

Neverovatan šut je pogodio Kajri Irving levom rukom

Ljudi moji kakva utakmica u Dalasu! Očekivao se obračun Nikole Jokića i Luke Dončića, ali na kraju šou je ukrao senzacionalni Kajri Irving. U neverovatnom okršaju koji je mirisao da će biti rešen u produžetku, Kajri Irving je uzeo loptu u ruke na manje od tri sekunde pre kraja, pobegao je Jokiću i teško objašnjivim potezom pogodio koš za pobedu sa zvukom sirene.

Koliko je bio nestvaran pogodak dovoljno govori reakcija Luke Dončića koji se samo uhvatio za glavu u neverici kada je shvatio šta je Irving pogodio levom rukom preko Nikole Jokića.

Izabrane vesti

Heroj meča je okončao susret sa 24 poena, sedam skokova i devet asistencija. Međutim, niti jedan potez ne može da se meri sa poslednjim šutem na utakmici za konačnih 107:105.

Naravno Luka Dončić je bio taj koji je blistao u većem delu susreta. Ubacio je 37 poena, imao je devet skokova i tri asistencije za 40 minuta. Između ostaloga, pogodio je izuzetno bitnu trojku kada je Denver bio nadomak pobedi posle velikog preokreta u režiji Jokića i Mareja.

Naime, Dončić je pogodio trojku u poslednjem minutu i to kao na treningu sa preko devet metara i tako anulirao pokušaje pomenutog tandeam iz Nagetsa koji su odigrali ispod očekivanog nivoa.

Posebno Nikola Jokić koji je odigrao jednu od najslabijih mečeva za njegove standarde ove sezone. Imao je 16 poena, 11 skokova i sedam aistencija, ali koliko je bio neraspoložen u napadu dovoljno pokazuje podatak da je pogodio samo šest šuteva iz igre iz 16 pokušaja. Marej je bio najefikasniji u porazu sa 23 poena, ali i on nije bio previše precizan. Promašio je 13 šuteva iz igre, a uputio ih je 20,

Mnogi se posle ove utakmice s pravom pitaju zbog čega Meveriksi ne igraju stalno ovako, pre svega u odbrani i skoku. U potpunosti su dominirali u ovom segmentu i pokazali da mogu da budu tim koji zaslužuje da bude plasiran znatno više od osmog mesta na Zapadu. Meveriksi sada imaju 39 pobeda i 29 poraza.

Denver je sa druge strane na drugom mestu iza Oklahome. Upisali su svoj 21. poraz ove sezone. Imaju 47 pobeda.

Finiš ligaškog dela NBA lige biće izuzetno zanimlijv, a kada dođe plej-of... Ne verujemo da bi neko iz gornjeg doma na Zapadu želeo za protivnika Meverikse sa Dončićem i Irvingom.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsKajri IrvingLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara