Nikola Jokić (©Printscreen)
Nikola Jokić (©Printscreen)

Jokić opsovao na srpskom zbog Džordana, pa poručio: Prvo nekoliko dana na bazenu, pa plej-of

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 09:24

"Radujem se što ću provesti narednih nekoliko dana sa ćerkom", rekao je prošlogodišnji šampion

Denver je ligašku fazu na Zapadu ipak okončao kao drugoplasirani. Minesota jeste poražena od Finiksa na svom terenu, ali je Oklahoma deklasirala Dalas koji je, ruku na srce, igrao bez pola tima (Dončić, Irving, Egzum, Vašington...), pa će branilac titule u prvoj rundi doigravanja na Nju Orleans ili Lejkerse.

Nikola Jokić je odigrao, za svoje standarde, skromnu utakmicu, mada nije ni želeo mnogo da se troši jer Memfis nije predstavljao veliki izazov. Skupio je po 15 poena i skokova, uz pet asistencija i pomogao ekipi da trijumfalno završi prvi deo... Ipak, pamtiće se kako je San Antonio okrenuo minus od 23 poena i kako je Viktor Vembanjama okrenuo Nagetse naglavačke.

Izabrane vesti

"Ne znam ni kako da opišem ono što se desilo protiv San Antonija, ali izgubili smo taj meč. Sada nam je bilo važno da pobedimo Memfis, da u takvom raspoloženju dočekamo plej-of", počeo je Jokić, mada ga je u međuvremenu prekinuo Deandre Džordan, zbog čega je u šali i opsovao na srpskom.

Denver je izjednačio franšizni rekord po broju pobeda sa 57, a pre plej-ofa Jokić se najviše raduje odmoru i vremenu na bazenu sa ćerkom Ognjenom.

"Mnogo poverenja imamo jedni u druge, naša odbrana je dobra, posebno nakon Ol star pauze, trčimo bolje... Verovatno je samo i do iskustva. Uzbuđen sam zbog plej-ofa, pre dva dana sam otvorio bazen kod kuće, pa se radujem što ću provesti narednih nekoliko dana sa ćerkom. Ta me pomisao sada najviše čini srećnim. Pomoći će nam odmor, da se odmorimo, zacelimo povrede, da vratimo sreću zbog igre".

Trener Majkl Meloun čestitao je igračima na pobedi i osvojenom drugom mestu u konferenciji.

"Dobro je što smo pobedili, što smo uradili svoj posao. U prvom poluvremenu odbrana i skokovi su bili problem, u nastavku smo to bolje kontrolisali. Uspeli smo da odmorimo naše momke u poslednjoj četvrtini. Srećan sam zbog drugog mesta na tabeli, čekamo sada pobednika između Pelikansa i Lejkersa", rekao je Meloun.

Upitan da kaže šta je to što će gurati Denver napred u plej-ofu, šef struke imao je spreman odgovor.

"Ne želimo da se zadovoljimo urađenim prošle godine. Izjednačili smo franšizni rekord po broju pobeda (57), šteta što ga nismo oborili. Pogotovo jer smo osvojili prsten. Guramo jedni druge da budemo najbolja verzija sebe. Činjenica da imamo skor 21-6 posle Ol star pauze je nešto neverovatno od strane celog tima. Sada okrećemo list i spremamo se za plej-of".

Dok se čeka pobednik susreta Nju Orleans Pelikans - Los Anđeles Lejkers, Meloun napominje važnu stvar...

"Ove godine kao drugi na tabeli saznaćemo ime protivnika ranije nego što je to bilo prošle. Odmorićemo se svi, bićemo sa porodicama, a onda od utorka krećemo sa laganim treningom, pogledaćemo i meč plej-ina kada ćemo saznati protiv koga igramo, pa da se polako spremamo za početak serije".

Majkl Meloun je sve bliži tome da postane sustigne čuvenog Daga Moa, koji je tokom tri boravka u Denveru kao asistent i prvi trener proveo u Nagetsima 17 godina. Od toga je deset godina zaredom bio prvi trener tima iz Kolorada, Meloun sada završava devetu.

"Svi jurimo Daga Moa, on je jedan od najboljih trenera svih vremena u istoriji Denvera. Ovde sam devet godina i srećan sam što imam sjajnu, posvećenu grupu igrača. Posle svega što smo prošli posle devet godina, procenat uspešnosti koji imamo je rezultat toga. Imao sam sreću i da su kraj mene bili sjajni treneri. Ovaj stručni štab je jako dobar, ali ima tu i ljudi koji više nisu u klubu, a pomogli da se sve ovo dogodi. Đordi Fernandez, Kris Finč... Mnogo je talenta prošlo kroz ovaj klub i svi oni su mi pomogli da budem bolji trener".

Pošto su sve utakmice poslednjeg dana NBA na Istoku, potom i na Zapadu počinjale u istom terminu, Melounovi pomoćnici bili su u obavezi da prate rezultate najvažnijih utakmica - Minesote protiv Finiksa i Oklahome protiv Dalasa...

"Svi pomoćnici gledaju u telefone, iskreno (smeh). Posle odluke Dalasa da odmori sve noseće igrače, jasno nam je bilo da će biti teško (da budemo prvi). Minesota protiv Finiksa je bila dobra utakmica, znali smo na poluvremenu da Sansi imaju ubedljivu prednost, kao i Oklahoma... Mi se sada okrećemo plej-ofu, spremni da branimo titulu koju smo osvojili".

Ne krije Meloun žal što je pobeda nad Sparsima izmakla uprkos vođstvu od 23 razlike, ali hvali reakciju ekipe.

"Momci su bili fokusirani maksimalno posle San Antonija. Uradili smo mnogo da napravimo razliku od 23 poena, ali smo onda uradili dosta loših stvari, pre svih ja... Sada smo reagovali dobro i to je bitna stvar pred početak plej-ofa".

Nosiocima igre će nekoliko dana odmora baš prijati, jer sada sledi ono glavno.

"Imamo startere od kojih se mnogo traži. Džamal (Mari) pokazuje čvrstinu, Nikola, Eron, Kentavijus, Majkl... Iskreno, nisam očekivao da će Porter da igra, jer se nije osećao dobro. Ali dobro je što imamo narednih nekoliko dana da se fizički, mentalno i emotivno spremimo za plej-of. Sviđa mi se kako smo izgledali posle Ol star pauze, sećate se da smo u nju ušli sa tri vezana poraza i izašli smo jako".

Prve utakmice plej-ina igraju se u noći između utorka na sredu, dok plej-of kreće tokom subote na nedelju po srednjoevropskom vremenu. Dovoljno vremena za Nagetse da napune baterije i krenu po novu titulu.



tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara