(© AFP)
(© AFP)

Jokić: Pravo vreme za našu najbolju košarku, hvala ljudima koji se bude

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.06.23. | 07:02

“Dobili smo zbog Kristijana Brauna”, kaže as Denvera

Posebna odgovornost. Možda mu, kako kaže, nije stalo do ličnih dostignuća, ali do naroda u otadžbini i te kako jeste. Primećivalo se to u glasu Nikole Jokića dok je odgovarao na novinarska pitanja posle trećeg susreta finalne serije sa Majamijem.

Na njemu još jedan tripl-dabl, drugi od početka završne borbe za prsten. Kad je toliko blizu, a samo još dve pobede ga dele, logično je da oseća podršku iz matice. Kao nekad kad narod nije spavao zbog Vlada Divca i Peđe Stojakovića, sad ostaje uz televizor zbog Jokića.

Izabrane vesti

“Dobio sam dosta poruka da su ljudi budni, da gledaju. Hvala im! Vratili smo brejk, kontrolisali meč. Kad smo malo osetnije poveli nismo ispustili prednost. Momci sa klupe su igrali sjajno, oni su nam doneli pobedu”, sleže ramenima Jokić.

Skroman, kao da nije on taj koji je ubacio 32 poena, uz 21 skok i deset asistencija, što znači da je postao prvi igrač u okvirima 30-20-10 (najmanje toliko) u finalu plej-ofa.“Samo mi je pobeda važna. Da smo izgubili niko taj podatak ne bi pominjao. Iskreno vam kažem, baš me briga. To je samo statistika”.

Tripl-dabl je ostvario i njegov saigrač, Džamal Mari, što uspeh na Florid čini većim, jer se nikad ranije nije desilo da dvojica košarkaša istog tima na jednom meču postsezone zabeleže takve brojke.

Mari igra fenomenalno ceo plej-of, mi ga samo pratimo. Pravi je lider, poseduje neverovatnu energiju, jedino što mi radimo je da ga sledimo. Nas dvojica smo izgradili uzajamno poštovanje, međutim, nije samo od nas. Tu su Kristijan Braun, Brus Braun, Aron Gordon… Još pre početka serije sam govorio kako je potrebno da Denver savlada Majami, a ne Mari ili ja nekog pojedinačno”.

U svakoj utakmici finalne serije Mari je zabeležio dvocifren broj asistencija, čime je razigravao ostatak tima.

Sjajno čita igru, uključuje sve momke u akciju, sazreo je. Tačno zna kako da kontroliše dešavanja na terenu. Možda nam je druga utakmica pokazala da bi trebalo drugačije da se fokusiramo, ali to ne znači da smemo posle ove da se opustimo. Moramo da uložimo još više napora. Majami je defanzivno dobar, sjajan na liniji pas, aktivan u zoni, često udvaja Marija…”

Denver i na to ima odgovor. Zato ne čudi što mnogi smatraju da tek sad dostiže vrhunac.

Ovo je pravo vreme da igramo našu najbolju košarku. Možda neki momci nisu pogađali ili igrali dobro, ali tu su drugi da ih pokriju. Primera radi, rekao sam Kristijanu Braunu da smo zbog njega slavili. Bio je energičan. Čak i kad greši, ne možete da budete ljuti na njega. Mali je pobednik”.

Možda je na bolje izdanje Denvera u odnosu na prethodni meč uticala večera koji je, u svojstvu tim bildinga, organizovao Džef Grin.

Ima lepu kuću”, nasmejao je Jokić prisutne. “Nadam se da ćemo sledeći put tamo proslaviti”.

 

 


tagovi

Nikola JokićDenverDenver NagetsNBA plej-ofNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara