Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Jokić sam na vetrometini, Rajaković gledao čudesnog Vembija

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 04:31

Brojke Srbina su bile sjajne, ali Denver je ubedljivo izgubio od Milovkija

Ako ekipa Denvera zaslužuje da bude kritikovana, onda je to bez ikakve dileme zbog problema koji ume često da se ponavlja, a to je manjak pomoći za Nikolu Jokića na parketu.

Umelo je to da bude uočljivo prethodnih sezone, činilo se da je sanirano prošle kada su Nagetsi na krilima Srbina došli do NBA titule, ali očigledno ume i dalje da se desi šampionu najjače lige sveta da ostavi Jokića samog da se bori sa aždajama, a baš to se dogodilo u derbiju večeri protiv Milvokija.

Izabrane vesti

Umesto da gledamo veliku borbu dva sjajna tima. Denvera sa jedne i Milvokija sa druge, videli smo kako se Nikola Jokić rve sam protiv čitavog tima Baksa koji su slavili rutinski rezultatom 112:95.

Utakmica nije donela dramu ni u jednom momentu. Ako izuzmemo prvu deonicu, čitav meč je protekao u dominaciji MIlvokija, a pre svega Grka, Janisa Adetokumba. Baksi su već u drugoj četvrtini imali veliku dvocifrenu prednost koju do kraja meča nisu ispuštali.

Janis je na kraju imao 36 poena, 18 skokova i pet asistencija.

Što se Denvera tiče, Jokićeve brojke su ponovo bile sjajne. Upisao je 29 poena, 12 skokova i osam asistencija, ali ostatak tima je morao neuporedivo bolje.

Dovoljno je samo da istaknemo da je Džamal Marej imao tri poena na ovoj utakmici, doduše moramo da konstatujemo da se povredio i da trener Majk Meloun nije hteo da rizikuje i vraća ga u igru. Eron Gordon je upisao 14, Majkl Porter junior je dodao 11, ostali su bili jednocireni.

Za meč protiv Janisa i Baksa, morali su svi mnogo bolje jer bi onda verovatno i Nikola mogao bolje da isparira izvanrednom Adetokumbu.

Ako su Nikola Jokić i Janis Adetokumbo specifični igrači koji nemaju duplikate, šta onda da kažemo za Viktora Vembanjamu koji je više kao marsovac nego košarkaš. Ne kažemo ovo zbog izgleda, već zbog brojki koji ovaj mladi momak beleži.

A, nažalost po srpskog trenera Darka Rajakovića, ovo je verovatno bila i najbolja partija Vembanjame u NBA karijeri.

Srpski stručnjak na klupi Reptorsa je mogao samo u čudu da gleda šta mladi Francuz radi na terenu, a radio je apsolutno sve.

Predvodio je San Antonio Sparsa do velike pobede protiv Toronta rezultatom 122:99. Sam rezultat i pobeda padaju u drugi plan jer oba tima ove sezone nisu u konkurenciji za plej-of. Fokus je pre svega na statistici Francuza.

Drugi put u sezoni zabeležio je tripl dabl, ali ne onakav na koji smo svi navikli. Poenima, skokovima i asistencijama kao što to radi Nikola Jokić iz meča u meč. Francuz je to uradio sa 27 poena, 14 skokova i 10 blokada. Dobro ste pročitali, imao je 10 blokada na utakmici. Na sve to dodao je i pet asistencija.

Spektakularno.... Nema dileme da NBA liga i Francuska imaju istinsku zvezdu u nastajanju.

Pomenućemo za kraj i pobedu Dalasa nad Vašingtonom. Pre svega zbog izdanja Luke Dončića i Denija Avdije. Slovenac je kao po običaju plesao po terenu i predvodio Meverikse sa 26 poena, 11 skokova i 15 asistencija.

U poraženom sastavu, reprezentativac Izraela je imao 25 poena.

NBA VEČERAS

Šarlot - Indijana 111:102

/Bridžis 21 - Tarner 22/

Klivlend - Filadelfija 121:123

/Mičer 36 - Hild 24/

Atlanta - Čikago 126:136

/Derozan 29 - Bogdanović 28/

Toronto - San Antonio 99:122

/Dik 18 - Vembanjama 27/

Hjuston - Njujork 105:103

/Bruks 23 - Branson 27/

Memfis - Nju Orleans 87:96

/Džekson 22 - Džons 17/

Milvoki - Denver 112:95

/Adetokunbo 36 - Jokić 29/

Dalas - Vašington 112:104

/Dončić 26 - Avdija 25/

Juta - Golden Stejt

Los Anđeles Klipersi- Minesota



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara