Nikola Jokić (Reuters)
Nikola Jokić (Reuters)

Jokić se igrao košarke i delio lopte bez gledanja, Pokuševski zagrejan za trojke na debiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 05:38

Dabl-dabl za centra Nagetsa, srpski tinejdžer gađao 4/8 van linije 7,24

Najavio je Nikola Jokić pre desetak dana uoči početka trening kampova da se oseća dobro, da mu je telo na nivou na kojem bi trebalo da bude, kao i forma. Večeras su njegove reči dobile prvu potvrdu u pripremnoj utakmici protiv Golden Stejt Voriorsa koju su Denver Nagetsi izgubili 107:105.

Nije se mnogo toga promenilo u odnosu na završnicu minule NBA sezone u kojoj je srpski centar konstantno punio najznačajnije statističke kolone brojkama sa po dve cifre. Voriorsima je u Čejs centru u San Francisku ubacio 26 poena, uz 10 skokova i pet asistencija. U svakom od navedena tri kriterijuma Džoker je bio najefikasniji igrač svog tima, a na terenu je u potpunosti nastavio tamo gde je stao krajem septembra. Od finti i okreta čuvarima se vrtelo u glavi, delio je lopte bez gledanja i karakteristične pasove preko čitavog terena.

Izabrane vesti

Nagetsi su samo na startu utakmice uspevali da steknu minimalno vođstvo, ali je sredinom prve četvrtine domaćin preuzeo inicijativu i kako je meč odmicao prednost je rasla. Postala je dvocifrena u drugoj deonici, a maksimalnih plus 20 izabranici Stiva Kera imali su u trećem periodu igre. Do kraja je ekipa Majka Melouna istopila prednost Stefa Karaija i drugova i prišla na poen zaostaka posle ofanzivnog skoka i poena Vlatka Čančara tridesetak sekundi pre kraja. To su ujedno bili jedini poeni slovenačkog reprezentativca i nekadašnjeg košarkaša Mege koji je na terenu proveo nešto više od pet minuta.

Kod Voriorsa se poenterski niko nije izdvojio, a Stef Kari čitavo veče nije uspeo da namesti ruku pa je pogodio samo dve trojke iz sedam pokušaja, a meč završio sa skormnih deset porena. Jedanaest minuta za tim iz San Franciska odigrao je i Alen Smailagić koji je meč završio sa četiri poena i tri skoka.

Oklahoma je savladala San Antonio, a u pobedi nad Sparsima odlično se predstavio 17. pik ovogodišnjeg NBA drafta Aleksej Pokuševski kojeg je birala Minesota, ali koji je odmah trejdovan u redove Tandera. Meka ruka srpskog tinejdžera došla je do izražaja van linije 7,24 van koje je četiri puta bio precizan iz osam pokušaja. Dakle četiri trojke i jedan koš za dva bili su dovoljni za 14 poena, a duel sa Sparsima okončao je sa još osam defanzivnih skokova pride.


 

 


tagovi

Aleksej PokuševskiNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara