Nikola Jokića protiv Entonija Dejvisa (©AFP)
Nikola Jokića protiv Entonija Dejvisa (©AFP)

Jokić se sačuvati ne može: Staviš manjeg atletu – sahraniće ga! Probaš s dugajlijom – biće kao riba na suvom

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 10:32

NBA analitičar Tim Legler o problemima sa kojima se suočavaju rivali srpskog centra

Denver je svoje obavio i dozvolio Majamiju i Bostonu da budu u centru pažnje do okončanja finalne serije na Zapadu. Kad dobijemo pobednika, opet ćemo pričati o nezaustavljivom Nikoli Jokiću. Jer iako je on sada na pauzi, ljubitelji košarke ne zaboravljaju koliko je dominantno izgledao ove sezone. Kako to kaže nekadašnji NBA as Ričard Džeferson...

Izabrane vesti

Ako Jokić uspe da osvoji titulu i usput beleži brojke kakve je do sada imao, biće to... Prva, druga, treća, birajte, svakako jedna od najboljih sezona koje smo videli. Trenutno je na tripl-dabl proseku sa minimum 30 poena, pobedio je Kevina Duranta, pobedio je Lejkerse... Pokažite mi bolju sezone od te? Ovo je jedna od najimpresivnijih sezona u istoriji košarke“.

Zaista je tako, mada tek treba videti da li će ovo čekanje Majamija i Bostona odgovarati ili usporiti Nagetse. Tim Legler, još jedan bivši NBA igrač, a sada analitičar na I-Es-Pi-Enu, veruje ipak da će Denver svakako dobiti finale, ko god bude bio preko puta.

Pre svega zato što, vrlo jasno to kaže, Jokića ne možeš da čuvaš.

On je tako jedinstven. Ne zanima me ko će da pobedi na Istoku, Denveru ide titula, a razlog je taj što ne postoji igrač, odbrambena šema ili količina defanzivne energije koja će da utiče na Jokića. Njega to jednostavno ne dotiče“, počinje Legler nešto stručniju analizu u šou Dena Petrika.

Obrazlaže u detalje.

Perfektan je kada treba da izvuče najviše iz svog tela, svoje veličine. Kontroliše igru u svom tempu. I manipuliše protivničkim odbranama poenterskim, ali i plejmejkerskim sposobnostima. Šta god da protivnički trener smisli, Jokić će poslednji da se smeje“.

Na plastičnom primeru...

Staviš manjeg, atletskog tipa da ga čuva: Jokić će da učini da izgleda smešno, jer će prosto da ga sahrani veličinom i kontaktom. Staviš nekog dugajliju, pa, moraće da ga juri po terenu dok ovaj igra pikove i popove i izvlači se na spoljnu liniju i na kraju će čuvar da se oseti kao riba na suvom“.

Da zaključimo.

Nema te odbrane koju možeš da smisliš. Čak i u večerima kada ne šutira dobro – a te su baš retke, jer su mu procenti sjajni – i dalje je on najvažniji igrač na parketu. On je taj koji kontroliše igru, u toj meri da ne mogu da se setim nijednog drugog igrača te veličine koji je mogao da radi sve ono što Jokić radi“, završava Legler.

Možemo samo da se saglasimo.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsRičard Džeferson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara