Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić to radi tako lagano: Kao na treningu 15-9-5 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 05:16

NBA, predsezona: Srpski centar odličan u trećem pripremnom meču. Šampion na svom parketu dobio Čikago sa 116:102. Istakli se i ruki, Portorikanac Džulijan Li Strouter i Kanađanin Džamal Mari

Nikola Jokić i Nagetsi polako ulaze u formu pred start nove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu u kome brane krunu najboljeg tima, dok je Somborac bio MVP plej-ofa, a nezasluženo nije dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača šampionata.

Denver je pobedio drugi od tri meča u predsezoni. Slavio je protiv Čikago u Koloradu sa 116:102, a srpski as je sa pola gasa, kao na treningu umalo stigao do dabl-dabl učinka. Proveo je 23 i po minuta na parketu i za to vreme je dao 15 poena, imao devet asitencija i pet skokova. Dovoljno za lagani trijumf Nagetsa koji su revanširali Bilsima za poraz od pre tri dana (124:133).

Izabrane vesti

Da će biti veliko pojačanje za Nagetse pokazao je i mladi Portorikanac Džulijan Li Strouter, pik prve runde drafta. Bio je ove godine kao 29. izbor Denvera, dolazi sa Univerziteta Gonzaga i sigurno će imati odličnu minutažu u ruki šampionatu. Postigao je 25 poena i bio najefikasniji igrač tima Majka Melouna. Na terenu je proveo 25 minuta.

Raspoložen u pobedničkom timu bio je Kanađanin Džamal Mari sa 21 poenom za 22 minuta na terenu. Eron Gordon i Hanter Tajson su je bila još jedina dvojica dvocifrenih u pobedničkom timu sa 13, odnosno 11 poena. Kod Čikaga su Kobi Vajt i Patrik Vilijams postigli po 20.

NBA šampionat počinje za osam dana. Denver brani titulu, a imaće velike rivale za tron u Mlvokiju, Bostonu, Majamiju, Finiksu, Golden Stejtu, Lejkersima...



tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver NagetsČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara