Jokićeva asistencija "iz auta", pa odlazak u svlačionicu posle treće četvrtine - Denver posle drame pao u Juti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 00:03

Džezeri iskoristili odluku Majkla Melouna da u poslednjem kvartalu odmori nosioce igre, što se odrazilo na konačan rezultat - 118:114

Veče velikih preokreta u Juti završeno je slavljem domaćeg tima, koji je poslednju utakmicu pred svojom publikom u ovoj sezoni okončao trijumfom nad Denverom - 118:114

Nikola Jokić meč je okončao sa šest poena, iz svega pet šuteva iz igre, ali i sa 10 skokova i 10 asistencija, od kojih ona sredinom trećeg perioda bila spektakularna. Srpski as posle tog perioda otišao u svlačionicu i potom se na klupu vratio u trenerci. Nagetsi su još pre ovog meča obezbedili prvo mesto na Zapadu, pa je Majk Meloun izvesno želeo da odmori svog najboljeg igrača, ostavio je i ostale nosioce igre na klupi u četvrtom kvartalu, što se na kraju odrazilo i na konačan rezultat.

Izabrane vesti

Jokić je u pomenutoj situaciji iz srdine treće četvrtine stizao loptu ispod koša koja je bežala u aut, a onda je bez gledanja asistirao Majklu Porteru za zakucavanje.

Delovalo je da Juti neće biti dovoljno ni to što je u drugoj četvrtini imala +19 (38:19), pošto je Denver u trećoj četvrtini pokazao snagu i uspostavio kontrolu utakmice. Nagetsi su prevagu u tom periodu meča napravili u šutu za tri poena. Podigli su gosti procente šuta, počeli da rešetaju sa distance, pa su očas posla stigli do tadašnjeg najvećeg plusa od osam poena (95:87). 

Nova najveća zaliha je stigla početkom poslednjeg kvartala (102:93), ali je onda Melounov tim počeo da gubi konce i na kraju doživeo 29. poraz u sezoni. Treći uzastopni, odnosno peti u poslednjih šest mečeva. Očigledno je bilo vrlo jasno Melounu da njegovoj ekipi treba energetski reset. Uostalom, Jokić zbog povrede lista nije igrao poslednjih nekoliko mečeva i bilo je bespotrebno izlagati ga preteranim naporima.

U pobedi Džezera najefikasniji je bio Očaji Agbadži sa 28 poena, veoma važan doprinos slavlju dao je i Luka Šamanić sa 23 poena i osam skokova. Kod Denvera je 21 poen ubacio Kentavijus Kaldvel Poup, dok je Džamal Mari postigao jedan manje.

Los Anđeles Klipersi su nastavili bitku za peto mesto Zapadne konferencije, pošto su se pobedom nad Portlandom (136:125) ponovo izjednačili po učinku (43-38) sa Golden Stejt Voriorsima. Kliperse je predvodio Kavaj Lenard sa 27 poena, mada je najistaknutiji igrač utakmice bio Kevin Noks sa 30 poena i 11 skokova.

Minesota je ubacila fantastičan 151 poen u San Antoniju i zakucala Sparse za dno Zapada (151:131). U toj rafalnoj paljbi Timbervulvsa najviše se istakao Entoni Edvards sa 33 poena. Kod San Antonija je najefikasniji bio Džulijan Šampeni sa 24 pena.

NBA, REZULTATI:

Juta - Denver 118:114

/Ogbadži 28 - Kaldvel Poup 21/

LA Klipers - Portland 136:125

/Lenard 27 - Noks 30/

San Antonio - Minesota 131:151

/Šampeni 24 - Edvards 33/



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara