©AFP
©AFP

Jokićeva najefikasnija partija u sezoni nedovoljna da Denver izbegne debakl

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 04:16

Hjuston iskoristio loše veče rivala i stigao do nove pobede (105:86)

Prethodne sezone se praktično bez greške znalo - ukoliko Nikola Jokić ima veče, šanse rivala svode se na minimum. Nova takmičarska godina međutim donela je drugačiju situaciju te braniocu trofeja u kriznim situacijama nije dovoljan ni srpski centar u svom elementu, što je potvrdio večerašnji poraz od Hjustona (86:105).

Najefikasnija partija sezone sa 38 poena (uz 19 skokova i osam asistencija) ispostavila se kao nedovoljna da Jokić pomrsi račune domaćinu i popravi učinak Nagetsa koji su pretrpeli peti poraz na poslednjih sedam koraka.

Izabrane vesti

Trudio se centar aktuelnog šampiona NBA lige da održi korak u odnosu na Hjuston, međutim bez adekvatne podrške saigrača nije uspeo da očuva rezultatsku neizvesnost, te su Roketsi prvu četvrtinu završili uz dvocifrenu prednost koju su potom dodatno uvećali u drugoj deonici.

Prednost domaćina u drugom kvartalu je dostigla maksimalnih 26 poena, a poslednji pokušaj gostiju da se vrati u susret viđen je početkom poslednje četvrtine kada je Denver prišao na minus devet, ipak, vrlo brzo je ekipa Imea Udoke uspela da vrati značajniju prednost i izbegne neizvesnu završnicu.

Posebno raspoložen u redovima Hjustona bio je Grin koji je postigao 25 poena, dok je Segun susret završio sa četiri manje i uz 14 skokova. Turski centar vodio je veliku bitku sa Jokićem koji je uspevao da ga prilično namuči. Pokazao je Srbin sve adute, ali ga je koštala činjenica da je samo Kaldvel Poup delimično pratio njegov ritam i doprineo sa 20 poena.

Znatno više u redovima Denvera očekivalo se od Portera koji je upisao 14 poena, ali uz samo dve trojke iz osam pokušaja, dok je vrlo skromno veče imao Gordon koji je upisao samo dva poena, uz sedam skokova.

Poraz uz 19 poena razlike drugi je najbolniji od početka sezone za Nagetse koji su većom razlikom poklekli samo pred Minesotom (89:110). Za razliku od Denvera koji je posle odličnog starta ušao u rezultatsku krizu, Hjuston se posle tri vezana poraza vratio na pobednički kolosek i posle pobede nad Memfisom, savladao i Denver.

NBA REZULTATI

Njujork - Majami 100:98

/Branson 24 - Batler 23/

Toronto - Čikago 121:108

/Anunobi 26 - Lavin 36/

Hjuston - Denver 105:86

/Grin 25 - Jokić 38/

Indijana - Detroit 136:113

/Hejlbarton 26 - Kaningem 31/

Milvoki - Vašington 131:128

/Lopez 39 - Pul 26/

Minesota - Sakramento 111:124

/Edvards 35 - Foks 36/



tagovi

Denver NagetsNBA ligaNikola JokićHjuston Rokets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara