Jorgos Barcokas treći put trener godine u Evroligi, Željku Obradoviću drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 12:05

Grk stigao srpskog trenera

Odličnu sezonu ima Olimpijakos u Evroligi, završio je kao prvi ligaški deo, a preko Fenerbahčea je izborio mesto na Fajnal foru.

Trener Jorgos Barcokas je odradio sjajan posao do sada i za to mu je stiglo veliko priznanje: Evroliga ga je proglasila za trenera godine! Ovo je drugi put uzastopno da je grčki stručnjak dobio nagradu „Aleksandar Gomeljski“, a treći put u karijeri. Time se izjednačio sa Željkom Obradovićem, koji je do sada jedini bio trostruki laureat.

Izabrane vesti

Prvi put je Barcokas priznanje dobio u sezoni 2012/13, a drugi put pre godinu dana. I svaki put je do nagrade dolazio kao strateg Olimpijakosa.

Prema saopštenju na sajtu Evrolige, drugo mesto po broju dobijenih glasova osvojio je Željko Obradović, trener Partizana, dok je treće pripalo Kazisu Maksvitisu iz Žalgirisa.

Ko će dobiti nagradu glasaju treneri evroligaških ekipa, što je ujedno i najpoštenije i samim tim najvrednije priznanje.

Olimpijakos će u polufinalu Fajnal fora igrati protiv Monaka.

Inače, Evroliga je prethodnih dana dodelila još nekoliko individualnih priznanja: za Zvezdu u usponu izabran je Jam Madar, košarkaš Partizana, a za najboljeg defanzivca takmičenja centar Real Madrida Edi Tavares. Najbolji potez sezone izveo je Dante Egzum, košarkaš Partizana, u pitanju je zakucavanje na meču protiv Olimpijakosa.

 


tagovi

Jorgos BarcokasKK OlimpijakosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara