Skot Bruks i Sten Van Gandi (Foto: AFP)
Skot Bruks i Sten Van Gandi (Foto: AFP)

Još dva otkaza u NBA: Vašington i Nju Orleans traže nove trenere

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 22:37

Skot Bruks i Sten Van Gandi ostali bez posla

Kako je i zvanično povrđeno, Vašington Vizardsi i Nju Orelans Pelikansi će u narednu sezonu ući sa novim trenerima. Skot Bruks i Sten Van Gandi su razrešeni dužnosti, pa uprave kreću u potragu za novim trenerima.

Skot Bruks je uspeo da uvede Vizardse u plej-of uprkos činjenici da su imali velikih problema sa virusom korona u svojim redovima, kao i da su sezonu počeli sa skorom 17-35. Uz pomoć Bredlija Bila i Rasela Vestbruka je preokrenuo situaciju, da bi ih u prvoj rundi plej-ofa zaustavila Filadelfija.

Izabrane vesti

Stigao je Bruks u glavni grad 2016. godine i postao 24. trener u istoriji franšize. Imao je negativan učinak u minule tri sezone, tri puta je vodio Vašington do plej-ofa, u prvoj godini i do polufinala konferencije. Istekao mu je ugovor, pa je odlučeno da ne dobije novi.

Bez posla je ostao i Sten Van Gandi i to posle samo jedne sezone na klupi Pelikansa. Nedeljama je pregovarao sa upravom, ali jedan od najtalentovanijih timova u ligi nije uspeo da dovede ni do plej-in turnira za plasman u doigravanje (31-41).

Kao kandidati da ga naslede na klupi Pelikansa navode se asistenti Stiva Neša iz Bruklina Žak Von i Ime Udoka, zatim Čarls Li iz Milvokija i pomoćni trener Lejkersa Džejson Kid.

Posle rastanka Pelikansa i Vizardsa sa trenerima, trenutno je čak šest klupa u NBA ligi upražnjeno. Bez šefa struke su i Boston, Portland, Orlando i Indijana.



tagovi

NBA ligaVašington VizardsNju Orleans PelikansSkot BruksSten Van Gandi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara