Još tri dana za Bogdana i Boston

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 13:08

Kelti pregovaraju sa Hoksima o razmeni u koju bi bili uključeni srpski as i Kolins

Pošto je krajem novembra potpisao ugovor vredan 72.000.000 dolara, Bogdan Bogdanović je sleteo u košarkaško gnezdo Jastrebova s namerom da se zadrži u Atlanti četiri godine. Međutim, ako je verovati Kevinu O'Konoru, novinaru Ringera, koji ima visok procenat tačnih informacija, ali ne kao najbolji penaldžija u ligi, plejmejker Jute Džordan Klarkson (95,6 odsto), srpski internacionalac bi do 25. marta, odnosno do kraja prelaznog roka za igrače iz jednog u drugi tim, mogao ponovo u selidbu. I to u Boston.

Izabrane vesti

Prema njegovim izvorima, Atlanti poslednjih dana stižu ponude za Džona Kolinsa, od Bostona, Sakramenta, Dalasa, Detroita i Minesote. Jastrebovi nemaju ništa protiv da ga ustupe, ali zauzvrat žele mladog igrača i pravo na izbor u prvoj rundi drafta, ili bar ako niko nema da im ponudi mladog igrača, onda bar nekoliko pikova u prvoj rundi. Od Minesote su tražili Malika Bizlija i naravno pik u prvoj rundi, ali su ih Vukovi glatko odbili...

Onda je Boston poslao ponudu, u kojoj traži da u razmeni osim Kolinsovog bude ime i Bogdana Bogdanovića

, koga su želeli da vide u nekom od trgovinskih paketa još dok je naš as igrao za Sakramento. Mnogi se pitaju zašto bi Hoksi to prihvatili, jer su na dobrom putu da se posle tri jalove sezone nađu u plej-ofu ka kome ih Kolins vodi 18,2 poena, 7,8 skokova i 1,4 asistencije po meču.

A i zašto je ovaj trejd važan za Kelte?

Utorak, 2.00: (1,80) Memfis (12,5) Boston (2,25)

Kako O'Konor navodi, s dolaskom Kolinsa (23) i Bogdana (28) Boston bi, uz ol-star igrače Džejsona Tejtuma (23) i Džejlena Brauna (24) dobio izuzetno kvalitetnu osnovu za građenje (bliske) budućnosti, dok na drugoj strani, odgovor leži u platama sadašnjih igrača Hoksa.

Naime, Kolinsu na leto ističe ruki ugovor, pa će postati ograničeno slobodan agent, a s obzirom na igre, suludo je da bilo ko veruje da će pristati na novi po kome bi u prvoj sezoni dobio "tričavih" 5.899.793 dolara (osnovna ponuda). Atlanta u čijem je budžetu za sledeću sezonu već "blokirano" 100.996.087 dolara po osnovu aktuelnih ugovora igrača, ne računajući nekolicinu koji će biti slobodni, teško da će moći da izdvoji ogroman novac za Kolinsa. Pogotovo što je na leto 2022. čeka produžetak saradnje sa Trejom Jangom koji će takođe "gađati" maksimalac za njegov uzrast. Sada Hoksi što pre gledaju da profitiraju na njegovim kvalitetima. To želi i Boston da iskoristi, pa da uzme Kolinsa i Bogdana...

Da li će se i šta od ovoga ostvariti biće jasno najkasnije 25. marta...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara