Vladimir Jovanović (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Vladimir Jovanović (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Jovanović pred sudar Mege Mozzart i Zvezde: Moramo da odgovorimo na njihovu čvrstinu u oba smera

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 10:05

U ponedeljak u hali Mega Fektori gostuje regionalni šampion

Mega Mozzart je ove sezone savladala Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpiju između ostalih. Bila je nagazna mina za favorite, a u ponedeljak se sastaje sa još jednim - Crvenom zvezdom (15.30). Trener Vladimir Jovanović je pred duel sa crveno-belima istakao da će ključna stvar biti da se odgovori na čvrstinu sa kojom igra ekipa Dejana Radonjića.

Izabrane vesti

"Čeka nas veoma ozbiljan i zahtevan protivnik. Crvena zvezda ima veoma dobar roster sastavljen od kvalitetnih i iskusnih srpskih igrača koji čine osnovu tima, pojačan sa nekoliko iskusnih internacionalaca. Igraju jako čvrsto, osnovni kvalitet im je izuzetno kvalitetna odbrana, ne samo na nivou ABA lige, već i na nivou Evrolige. Mi, sa druge strane, u poslednjih nekoliko utakmica smo pokazali određeni nivo čvrstine, voleo bih da tu čvrstinu zadržimo na istom nivou i u utakmici protiv Crvene zvezde. Ujedno, osnovna stvar koja će biti potrebna da se bude u utakmici će biti upravo to da se odgovori na tu čvrstinu koju Crvena zvezda ima, u oba smera", izjavio je trener Mege.

19.00: (1,35) Cedevita Olimpija (16,0) Igokea (3,50)

Izabranici Vladimira Jovanovića su se posle pobede u Železniku u prošlom kolu, ponovo uključili u borbu za plej-of, ali ih u ponedeljak očekuje izuzetno težak meč sa aktuelnim šampionom i trenutno prvoplasiranom ekipom regionalnog takmičenja. Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i poraza u ABA ligi dok Crvena zvezda ima skor 15-1. Poslednji susret Mege i Crvene zvezde je bio u 6. kolu ABA lige ove sezone kada je Zvezda slavila na domaćem terenu sa 81:67.

Ulaznica za utakmicu u hali Mega Fektori više nema pošto su zbog ograničenog kapaciteta hale i zdravstvenih propisa, iste u ograničenom broju podeljenje prijateljima i sponzorima kluba, te ulaz u halu bez karte neće biti moguć, napominje se na sajtu Mege.

Kapiten Luka Cerovina je pred duel sa Crvenom zvezdom istakao da je pred njegovom ekipom teška nedelja gde će odigrati tri utakmice u šest dana:

"Očekuje nas utakmica sa Crvenom zvezdom koja je izuzetno iskusna i kvalitetna ekipa. Sa ovom utakmicom na počinje veoma teška nedelja posto igramo tri utakmice u praktično šest dana. Igramo dobro u poslednje vreme, pobeda u Železniku nam je puno značila i ukoliko nam se ukažu, pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse protiv glavnog favorita za osvajanje lige", izjavio je Cerovina.


tagovi

Mega MozzartKK Crvena zvezdaLuka CerovinaVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara