Vladimir Jovanović (©ABA League/Igokea/Nikola Vuruna)
Vladimir Jovanović (©ABA League/Igokea/Nikola Vuruna)

Jovanović: Sve je lakše posle bitne pobede, Adams se oporavio, Ilić će biti u konkurenciji za 12

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.22. | 20:36

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle pobede u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde su upisali treću pobedu u oba takmičenja. Slavili su protiv Igokee u Laktašima (76:70), nešto što nisu uspeli u prethodna tri pokušaja. Večeras je četa Vladimira Jovanovića predvođena Lukom Vildozom prekinula taj negativan niz i sačuvala oreon nepobedivosti u regionalnom prvenstvu (4-0).

Trener crveno-belih je posle utakmice govorio o važnosti trijumfa, ali i istakao da je bilo grešaka na kojima će ekipa morati da radim.

Izabrane vesti

"Čestitam igračima na veoma važnoj pobedi. Znali smo da na ovom terenu već nekoliko utakmica nismo odigrali dobro i slavili. Imali smo to na umu i iskoristili kao dodatni motiv. Videlo se da smo pre tri dana imali napornu utakmicu u Evroligi, ali izneli smo utakmicu do kraja protiv kvalitetnog protivnika. Našli rešenja da pobedimo. Znali smo da treba da zaustavimo njihov šut za tri poena. Imali smo problema sa pik en rolom u odbrani i to moramo da popravimo. U napadu takođe, Igokea je nezgodan protivnik, stalno menja odbranu i na neke stvari nismo dobro odgovorili. Zna se da Igokea ima dobru ekipu, trener već dugo u sistemu i znaju šta žele u odbrani i napadu i utoliko mi je draže što smo ostvarili važnu pobedu. Igokei želim svu sreću u nastakvu prvenstva", rekao je Jovanović i dodao:

"Svaka pobeda znači na polju samopouzdanja i ostvarivanja ambicija koje su jasne. Bilo je grešaka koje moramo da ispravljamo, analiziramo. Lakše je raditi i pripremati se kada se pobedi".

Upitan je na konferenciji za medije i za status Dalibora Ilića i Džejlena Adamsa koji večeras nisu bili u timu? Amerikanac nije ni doputovao u Laktaše.

"Dalibor Ilić je bio sa nama, počeo je da trenira i biće u konkurenciji za 12. Danas nije bio, videćemo da li će biti na sledećoj utakmici. Džejlen Adams je u Beogradu. Bio je bolestan, oporavio se, ali nije doputovao".

Dragan Bajić je istakao da njegova ekipa nije zaslužila da slavi.

"Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, želimo joj svu sreću u nastakvu takmičenja. Igračima sam u svlačionici rekao da nismo zaslužili pobedu, nismo dobro stajali na parketu, neke stvari nismo dobro radili većim delom utakmice. Bez ozbira na veoma lošu igru, nisam slučajno u najavi utakmice rekao da Zvezda ima 17 igrača i da stvarno ima suvi kvalitet. Moglo se videti da u defanzivnom delu imaju specijalce koji mogu da igraju veoma dobru odbranu u kontaktu. Posebna priča je ofanziva, gde imaju majstore koji mogu da uzmu loptu i iz teških pozicija postignu koševe kada se lomi utakmica. Znam da igraju agresivno i čvrsto i da taj ritam igre dovodi do toga da njihovi protivnici imaju veliki broj izgubljenih lopti, ali mi smo morali da smanjimo broj prodatih poseda. Davali smo im loptu u ruke, pa su iz tranzicije dolazili do lakih poena iz šuta i polaganjem. Presudni momenat je poslednja četvrtina. Do poluvremena su imali sedam ofanzivnih skokova, a onda u poslendjih četvrtini šest iz kojih su postigli trojke i napravili razliku koju nismo uspeli da stignemo", rekao je Bajić.

Istakao je da ekipi izuzetno nedostaje povređeni Mario Nakić.

"Svako može da vidi da nam je skraćena rotacija. Povredom Nakića smo izgubili 20-30 odsto na kvalitetu u defanzivnom i ofanzivnom smislu. Strašno nam nedostaje i to se osetilo i večeras. Mogao sam da crpim i da ne pravim neke izmene, pa bi možda i dobio utakmicu. Ipak, znajući da prekosutra imamo bitnu utakmicu u Ligi šampiona moramo sam da rotiram, kako bi nam ostalo svežine. Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo, pogotovu nosioci igre. Ako želimo da dobijemo ovakve ekipe, moramo da imamo više raspoloženih igrača".

******

Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude

******


tagovi

KK Crvena zvezdaIgokeaVladimir JovanovićDalibor IlićDžejlen AdamsDragan BajićMario Nakić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara