Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Jović dobar za šest minuta, Zajon se vratio kao nov posle 514 dana, dominacija Vučevića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 08:35

Pregled utakmica NBA predsezone...

Predsezona NBA lige startovala je i za košarkaše Majamija, a svoje prve minute u dresu Hita – ne računajući Letnju ligu – upisao je Nikola Jović. Srpski reprezentativac neće po trijumfu pamtiti utakmicu sa Minesotom koja je slavila rezultatom 121:111 (26:24, 38:28, 29:31, 28:28).

Jović je na terenu proveo nepunih šest minuta i za to vreme skupio pet poena (1/2 za tri) i jednu asistenciju. Trener Erik Spolstra je Joviću šansu ukazao tokom završnih šest minuta utakmice, u trenutku kada su Timbervulvsi imali rezultat 109:97 u svojim rukama. Prvi šut na utakmici mu nije prošao, ubrzo je proigrao Orlanda Robinsona na prodoru, da bi potom vezao pet poena. Ipak, to je na nešto manje od dva minuta do isteka vremena bilo dovoljno da se smanji zaostatak za Vulvsima koji su posle Jovićeve trojke bili na +13 (119:106).

Izabrane vesti

Utakmica je prošla gotovo bez svih najvećih zvezda na obe strane. Za Majami nisu igrali Džimi Batler, Viktor Oladipo i Gejb Vinsent, dok kod Minesote nije bilo Dianđela Rasela, Karl Entonija Taunsa i Rudija Gobera. Oko Taunsovog zdravstvenog stanja se poslednjih dana podigla velika prašina. Naime, on se vratio treninzima u ponedeljak, samo dan pošto je njegova devojka objavila kako ga je hitno vodila u bolnicu tokom prošle sedmice. Najveću pažnju je privuklo to što se Tauns vratio čak sedam kilograma lakši nego tokom poslednjeg merenja! Prema informacijama iz SAD, prva violina Minesote nije imala kovid, a gotovo da nema nikakvih preciznih informacija o uzroku tako drastičnog gubitka težine...

Minesota je utakmicu prelomila u finišu treće četvrtine, kada je odbila poslednji nalet Majamija i stekla stabilnu dvocifrenu prednost koju je držala do kraja. U pobedničkom sastavu Entoni Edvards skupio je 24 poena (9/15 iz igre, 2/6 za tri) za 23 minuta na parketu, Torijan Prins je imao 19, Brin Forbs 15, a Nejtan Najt i Džejlen Novel po 14 poena. Kod Majamija po 22 poena skupili su Tajler Hiro i Bem Adebajo, koji se čak odvažio da uputi šut sa distance i pogodi. Kejleb Martin dopisao je 12, a Omer Jurtseven 11 poena, uz devet skokova.

Sve oči američke košarkaške javnosti bile su uprte ka povratku Zajona Vilijamsona posle 514 dana! Momak od koga se godinama očekuje da postane legitimni naslednik Lebrona Džejmsa skupio je 13 poena za 15 minuta u pobedi nad Čikagom rezultatom 129:125 (40:25, 30:28, 34:39, 25:33).

Iako ga nije bilo dugo na parketu, on je u izjavama pred start predsezone govorio da ovo neće biti poseban dan za njega, već će susret sa Bulsima gledati kao “još jednu pripremnu utakmicu“, iako je priznao da mu je bilo teško da ignoriše sve poruke koje je dobijao na društvenim mrežama tokom više od godinu dana boravka van terena.

Zajon je izgledao dobro na parketu, videlo se koliko je pokretljiviji otkako je drastično smršao, mada je jasno da će biti potrebno još malo vremena pre nego što dostigne optimalnu formu.

Najefikasniji kod Pelsa bio je Devonte Grejem sa 21 poenom, uz pet asistencija. Po 15 poena dodali su Vili Ernangomez i Dajson Denijels, poen manje imao je Džekson Hejs. Kod Bulsa 21 poen ubacio je Demar Derozan, Nikola Vučević je dominirao sa 15 poena i 11 skokova, uz čak četiri blokade, te po tri asistencije i ukradene lopte! Džavonte Grin je dopisao 18 poena i pet uhvaćenih lopti.



tagovi

Nikola JovićZajon VilijamsonNikola VučevićMajami HitČikago BulsNju Orleans PelikansNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara