Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Jović konačno dobio šansu i pokazao šta ume: Znam da je ovo proces, moram da verujem tom putu

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.12.23. | 16:57

"Želim da igram", jasan je reprezentativac Srbije

Hvalio je Erik Spolstra gde je stigao Nikolu Jovića posle odličnih izdanja na Svetskom prvenstvu u Manili, ali mu iz nekog razloga nije davao priliku da igra u Majamiju ove sezone. Dobijao je mladi srpski košarkaš samo mrvice, čak i dobro koristio svaku ukazanu priliku, kao i u pobedi protiv Golden Stejta.

Postigao je 11 poena, uz po tri asistencije i skoka za 20 minuta na parketu, ali bio je to tek peti nastup reprezentativca Srbije u NBA ove sezone. Ipak, Jović ne očajava. Marljivo radi i trudi se da koristi svaku šansu koja mu se ukaže. Kako kaže, veruje klubu uprkos činjenici da je u drugom planu od starta takmičarske godine.

Izabrane vesti

"Želim da igram, znam da je ovo proces učenja, moram da verujem tom putu, trenerima i svima u organizaciji", istakao je Jović posle dobrog izdanja.

Nema dileme da je odlično iskoristio ukazani prostor u susretu sa Vorirosima i pokazao treneru da na njega može da se osloni.

"Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača i mi mlađi smo morali da se istaknemo. Prilika se ukazala, osetio sam da trener veruje u mene, kao i saigrači. I to je to. Najvažnije je da smo pobedili, onda i ja osećam da sam obavio posao".

A kako jedan od najboljih stručnjaka u najjačoj ligi sveta objašnjava zašto Jovića najčešće nema u timu ove sezone?

"U timu se mnogo toga menja, tako i različiti momci iskoče. Želite da se oni osećaju kao da mogu doprinesu pobedama, da budu uključeni, da uče kako da pomognu. Veliki talenat u ovoj ligi je naučiti kako se pobeđuje, a posle počneš da shvataš i šta je kontinuitet. Trojici mladih igrača, Ar Džeju, Kejnu i Niku, nije lako. Često prođu nedelje da oni ne igraju. Ali, moraju da ostanu spremni, usput i da napreduju. Na kraju i da se ustale u ovoj ligi“. rekao je Spolstra.

Tvrdi da Majami i dalje veruje u mladog srpskog košarkaša.

"Niko je postao mnogo bolji iz senke. Ima tek 20 godina i njegov trener je video koliko je napredovao. Tako da, ako ne igra, to ne znači da smo digli ruke od njega. Razvijamo ga. Neki momenti u Razvojnoj ligi su bili veoma važni za njega. Čak i trenuci kada je gubio, pa se naljutio zbog toga i probao da shvati kako da sledeći put pobedi. Imao je sjajne, ali i teške trenutke. Sve je to deo razvoja. Jović je sada spreman kada nam je potreban. U drugoj i poslednjoj četvrtini nam je dao sjajne minute", zaključio je šef struke Majami Hita.

Videćemo kako će dobra partija protiv Golden Stejta uticati na Nikolinu minutažu u narednom periodu. Dosad je provodio svega 13,6 minuta u igri i za to vreme obavljao solidan posao, te je prosčeno beležio pet poena, 5,2 skokva i 2,4 asistencije. Novu priliku mogao bi da ima već u subotu uveče, s ozbirom da Majami od 23.00 po sredjnoevropskom vremenu gostuje mladoj ekipi Juta Džeza.



tagovi

Nikola JovićMajami HitErik SpolstraGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara