Jović menja Kalatesa?

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 13:19

Srpski plejmejker bi mogao da nastavi karijeru u Atini

Rastanak Panatinaikosa i Nika Kalatesa je izvestan. Ponajbolji igrač atinskih Zelenih je zatražio raskid ugovora i izvesno je da će ga dobiti. To znači odrešene ruke u izboru novog kluba, a PAO se već bacio u potragu za zamenom.

Prema pisanju nekih medija u Grčkoj, naslednik Kalatesa u Atini bi mogao da bude srpski reprezentativac Stefan Jović. On je trenutno član Himkija sa kojim je letos potpisao ugovor na dve godine što znači da ima da odradi još jednu sezonu sa klubom iz Podmoskovlja. Ili će Panatinaikos morati da plati obeštećenje ili će možda Himki odlučiti da ga pusti džabe.

Izabrane vesti

Kako god, Jović se u atinskim košarkaškim kuloarima pominje kao moguće rešenje posle odlaska Kalatesa. Sličan je tip plejmejkera, ali je pitanje da li PAO može da mu ponudi finansijske uslove koje ima trenutno u Rusiji.

Što se Kalatesa tiče, on je već zapalio pola Evrope. Blagi favorit za njegovo dovođenje je CSKA čiji trener Itudis insistira na njegovom dolasku. Radili su zajedno u Panatinaikosu, a Itudis smatra da bi Kalates bio idealna podrška prvom strelcu Majku Džejmsu i da bi ga rasteretio.

Međutim, još jedan ruski klub želi Kalatesa. Bogati Zenit iz Sankt Peterburga sprema fenomenalnu finansijsku ponudu kojom će pokušati da namami Grka kod bivšeg trenera Ćavija Paskvala. A nije isključeno da u trku uđu Real Madrid ako ostane bez Fakunda Kampaca i Anadolu Efes ako ih napusti Vasa Micić.

Uglavnom, grčki plejmejker ne treba da brine za budućnost.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Nik KalatesStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara