Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Jović ne igra, ali ostaje na Floridi: Majami odustao od Lavina

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 17:40

Čini se da će se tim Pet Rajli i Erik Spolstra teško odlučiti za bilo kakav trejd ove sezone

Pisalo se da bi Nikola Jović mogao put Portlanda u paketu za Demijana Lilarda, ali je iskusni plejmejker na kraju završio u Milvokiju. Nedavno se pojavila i priča da je Majami zainteresovan i za Zeka Lavina, kojeg su Čikago Bulsi po svemu sudeći spremni da puste, ali za dobru cenu. Kao i da bi srpski reprezentativac, koji je odigrao samo dve utakmice za prvi tom ove sezone, mogao da bude deo ponude Hita. Ipak, do toga neće doći, prenosi Majami Herald.

Naime, iz izvora koji je blizak klubu prenose da je Majami odustao od ideje da preseli Lavina u svoje redove. Ne želi da pusti Tajlera Hiroa, a kakvu god matematiku da napravi, našao bi se u problemu narednih godina zbog probijanja "seleri kepa", pa samim tim i velikih poreza.

Izabrane vesti

Angažovanje Lavina umesto Hiroa, opteretilo bi Majami za dodatnih 58.000.000 dolara za naredne četiri godine (razlika u platama) i još verovatno desetine na ime poreza. Utisak je da Lavin nije dokazao da toliko vredi ili pre svega, da je toliko bolji od Hira. Izgleda da tako misle i na Floridi.

Naveden je i scenario prema kojem bi Majami mogao da ostvari trejd za Lavina ove sezone, ako bi put Čikaga poslao Kajla Laurija, Kejleba Martina i Jovića. To bi finansijski imalo smisla, ali samo za tekuću godinu, jer bi već naredne Hit otišao preko granice za porez na luksuz (172.600.000 dolara). Samo bi plate Lavina, Džimija Batlera, Bema Adebajoa, Tajlera Hiroa i Dankana Robinsona bile dovoljne da se prebaci navedena margina i to za 3.000.000 dolara. Suvišno je isticati šta bi se desilo ako bi Kevin Lav, Džoš Ričadrson, Tomas Brajant i Haime Hakez pritom iskoristili opcije za narednu sezonu...

Dakle, angažovanje Lavina i zadovoljavanje apetita Čikaga deluje kao previše komplikovan posao za Majami, te su Pet Rajli, Erik Spolstra i njihovi saradnici izgleda digli ruke. To znači da Jović ostaje da čeka priliku. Neće ga po svemu sudeći biti u timu ni protiv Njujork Niksa večeras (01.30), jer je najavljeno da će nastupati u Razvojnoj ligi. Čak i u situaciji u kojoj su van stroja Hiro, Dru Smit, i Ar Džej Hampton, a pod znakom pitanja Bem Adebajo i Dankan Robinson.


tagovi

Majami HitNikola JovićZek Lavin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara