Stefan Jović (©AFP)
Stefan Jović (©AFP)

Jović se nije povukao iz reprezentacije: Porodična situacija ga sprečila da bude deo tima

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 19:36

"Nema spekulacija, da je sve kod kuće kako treba, moj odaziv ne bi bio upitan", otkrio je iskusni plejmejker

Čim se njegovo ime nije pojavilu na spisku selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre, mediji su počeli da izlaze sa informacijama kako je Stefan Jović odlučio da se povuče iz reprezentacije. Međutim, plejmejker Valensije je u razgovoru za portal "Sport juga" otrkio da su razlozi njegovog odsustva privatne prirode.

"Nema spekulacija, neću biti u reprezentaciji ove godine. Sa selektorom sam pričao i posle Manile, tako da je on još tada bio upoznat sa situacijom. Opet napominjem da je porodica je na prvom mestu. Želim da se posvetim njima i to je jedini razlog. Da je sve kod kuće kako treba, moj odaziv ne bi bio upitan'', rekao je Jović.

Izabrane vesti

Podsećamo da su identični razlozi umalo doveli do toga da prekaljeni organizator igre ne bude deo tima ni na prošlogodišnjem Mundobasketu u Manili, međutim tada je ipak u zadnji čas doneo odluku da ode na Daleki Istok i svojim partijama bude od krucijalnog značaja za uspeh "orlova" koji su na Filipinima osvojili srebrnu medalju. Posebno se pamte njegove trojke u četvrtfinalnom obračunu sa Litvancima.

Ostaje da se vidi da li će 33-godišnji as u budućnosti biti u situaciji da ponovo obuče dres nacionalnog tima sa kojim je dosada osvojio srebrna odličja na Svetskim šampionatima (2014, 2023), Evropskom prvenstvu (2017) i Olimpijskim igrama (2016).


tagovi

Stefan Jovićkošarkaška reprezentacijaOlimpijske igre 2024Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara