Stefan Jović (Star Sport)
Stefan Jović (Star Sport)

Jovićevo kucanje i majstorska sekvenca pogurali Valensiju do polufinala sa Realom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 01:03

Srpski plejmejker vezao devet poena početkom četvrte deonice, a njegov tim nakon produžetka srušio Gran Kanariju u četvrtfinalu Kupa Kralja

Aktuelni su košarkaški kupovi širom Evrope, a jedan polufinalni par već je poznat u Španiji. Za plasman u finale Kupa Kralja boriće se Real Madrid i Valensija, nakon što je Kraljevski klub na krilima Fakunda Kampaca (16 poena, dva skoka, četiri asistencije) srušio Mursiju (84:79), a Valensija posle primljene trojke u poslednjoj sekundi četvrte donice i produžetka, eliminisala Gran Kanariju (81:89).

Drama je viđena u duelu u Malagi koji je majstorskom sekvencom u četvrtom kvartalu obeležio Stefan Jović. Naime, ušao je evroligaš sa šest poena deficita poslednju četvrtinu, a reprezentativac Srbije je ostetio trenutak i vezao devet poena kojima je vratio svoj tim u potpuni egal. Stalo je tu zakucavanje nekadašnjeg pleja Crvene zvezde, te trojka i munjevita solo završnica u kontri.

Izabrane vesti

Valensija je na sekund pre kraja četvrte četvrtine imala 77:74 i praktično dobijen meč, ali se Brusino uspeo da primi loptu i pogodi trojku za produžetak. Ipak, košakaši Valensije ostali su dovoljno pribrani i period od pet minuta obeležili serijom 10:0 u režiji Brendona Dejvisa, Jovića i Oželejea koji je ubacio dve trojke. Nakon toga, nije bilo šansi za povratak tima sa Kanarskih ostrva.

Gran Kanarija je imala individualca Landesberga koji je sa 25 poena bio najbolji poenter susreta, ali je Valensija meč završila sa čak pet dvocifrenih košarkaša. Brendon Dejvis je na 17 poena dodao i sedam skokova, Jović, Oželeje i Džons su ubacili po 13, dok je 11 imao Anderson.

Sutra su na programu četvrtfinala između Barselone i Manrese (18.00), odnosno Unikahe i Tenerifea (21.00).


tagovi

KK ValensijaGran KanarijaKK Gran KanarijaStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara