Bogdan Bogdanovic i Ekpe Judo (Foto: Starsport)
Bogdan Bogdanovic i Ekpe Judo (Foto: Starsport)

Judo bi da u Srbiji uči od Obradovića: Bila bi velika stvar imati tamnoputog trenera u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 18:29

Bivši košarkaš Fenerbahčea trenutno je pomoćni trener u Atlanta Hoksima, gde ponovo sarađuje sa Bogdanom Bogdanovićem

Dominirao je u Ekpe Judo Evroligi, osvojio je sa Fenerbahčeom pre skoro sedam godina, pa je čak uspeo i da oživi NBA karijeru posle saradnje sa Željkom Obradovićem. Ipak, povrede su imale veliki uticaj na njegovu igračku karijeru, koju je posle epizoda po Aziji okončao minule godine.

Odmah je uplivao u trenerske vode i sada je jedna od pomoćnika Kvina Snajdera u Atlanta Hoksima, gde ponovo ima priliku da sarađuje sa Bogdanom Bogdanovićem, sa kojim je pokorio Evropu 2017. U razgovoru za Eurohoops prisetio se perioda provedenog u Istanbulu i u prvi plan stavio šefa struke Partizan Mozzart Beta.

Izabrane vesti

"Način na koji smo igrali, njegov košarkaški um, sve sam to video kada smo bili na terenu. Sećam se, čujem ga kako se dere u pozadi šta da radimo na terenu u napadu. Uvek ću osećati njegov uticaj. Iako sam kod njega bio kao igrač, pažljivo i strpljivo sam ga slušao i sve to ozbiljno shvatio", rekao je Judo.

Nisu imali prilike da se čuju kada je patike zamenio cipelama, ali Nigerijac to planira da promeni.

"Nadam se da ću ga sresti ovog leta. Planiram da idem na trenersku kliniku Evrolige, pa se nadam da će biti tamo, ali svakako ću mu se javiti ili otići do Srbije. Posebno tokom pripremama, kako bih seo sa njim, posmatrao i nastavio da učim".

Jednoga dana bi voleo da bude šef struke u Evroligi.

"Ako bude prilike, bez dileme. Bila bi velika stvar imati tamnoputog trenera u Evroligi. Prihvatio bih tu priliku".

Sudbina je htela da se ponovo spoji sa Bogdanovićem u Džordžiji.

"Pun krug. Sada sam mu pomoćni trener, ali verovatno me više vidi kao igrača i brata iz perioda kada smo osvojili Evroligu. Ima sjajnu sezonu, posebno jer igra čitave godine zbog Svetskog prvenstva. Odmah se vratio u Atlantu i igrao fenomenalno. Prijao mu je ovaj odmor, da se odmori, ali nastaviće da igra u visokom ritmu kad se vrati".

Srpski reprezentativac igra sjajnu sezonu u NBA, jedan je od najboljih šutera lige i među kandidatima za najboljeg šestog igrača. S ozbirom da se i u najjačoj konkurenciji izdvaja po preciznosti van linije za tri poena, kako to da nije učestvovao na takmičenju u brzom šutiranju trojki tokom Ol-stara?

"Teško je. Kada igrate za reprezentaciju koliko je on igrao, uz povrede ili ne, ta pauza mu je neophodna. Možda sledeće godine".

Izuzev Fenerbahčea, Judo je imao još jedan angažman u evropskoj košarci. Potpisao je leta 2021. ugovor sa Virtusom iz Bolonje, ali se vrlo brzo teško povredio i nije uspeo da ostavi trag u Italiji. Otkriva bivši šampion Evrope šta ga je svojevremeno ubedilo da se pridruži Bjankonerima.

"Nije bilo najbolje iskustvo, ali jedan od razloga zbog kojih sam otišao tamo je jer sam hteo da igram sa Milošem Teodosićem. Možda ima i najbolji pas svih vremena, nebitno koja liga je u pitanju. Bila je to lepa prilika, tu je bio i Belineli, imali smo dobar tim. Desilo se šta se desilo, nisam mogao da igram zbog povrede, ali zahvalan sam za ukazanu priliku. Bilo je teško, radovao sam se da igram sa tom ekipom", zaključio je Ekpe Judo za Eurohoops.


tagovi

Ekpe JudoŽeljko ObradovićBogdan BogdanovićMiloš Teodosić

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara