Savo Drezgić (Foto: Starsport)
Savo Drezgić (Foto: Starsport)

Juniori Partizana, uz podršku Lesora i Nanelija, napravili veliki prekret, ali u neizvesnoj završnici izgubili od Valensije

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 14:29

Crno-beli će se sa poslednjeplasiranim iz Grupe B u nedelju boriti za sedmo mesto

Posle poraza od Next Generation tima i Crvene zvezde, juniori Partizana su ostali bez šansi za plasman u finale, ali ih je čekala borba za treće mesto u Grupi A protiv Valensije. Odigrali su najbolji meč na turniru, vratili se u trećem kvartalu iz minusa, vodili u odlučujućoj deonici, ali su Španci u završnici podigli broj obrtaja i naneli im treći poraz na kvalifikacionom ANGT turniru Evrolige – 60:66.

Na tribinama „Basket Siti“ dvorane, pored brojnih članova porodice i prijatelja mladih nada Partizana, našli su se i prvotimci Matijas Lesor i Džejms Naneli, koji su došli da pruže podršku omladincima crno-belih.

Izabrane vesti

Valensija će tako u nedelju igrati sa trećeplasiranim iz Grupe B u borbi za peto mesto, dok crno-belima ostaje da se odmere sa poraženim iz okršaja Venecije i Anadolu Efesa, kako bi izbegli poslednju poziciju.

Veoma tvrd meč u dvorani "Basket Siti" između mladih nada Partizana i Valensije. Iako su oba tima ostala bez šansi za finale, izgledalo je kao da ga igraju. Vodila se borba za svaku loptu, oba sastava bila su veoma motivisana da se dokažu.

U takvom ambijentu na parketu, posle 10 minuta rezultat je bio 15:11 u korist Španaca, a posle drugog kvartala činilo se da će crno-beli teško do prve pobede. Valensija je veliki odmor dočekala sa 34:25, ali je opšti utisak bio da ima više opcija u napadu, te je zato delovala bliže pobedi.

Ipak, predvođeni energičnim Savom Drezgićem, izabranici Milije Bogićevića su pokazali novo lice u trećem periodu i iz minuta u minut topili prednost rivala. Odlično je u tim momentima zaigrao i Matija Tomašević, pa se prednost Valensije topila iz minuta u minut.

Prišli su juniori Partizana na samo dva poena zaostatka pred poslednji odmor, a onda sredinom četvrte četvrtine stigli i do preokreta (51:50). Uz odličnu podršku sa tribina, delovao je da će Drezgić, Tomašević, Viktor Mikić i drugovi upisati pobedu, ali...

Valensija je se trgla, pronašla ritam u napadu i kažnjavala svaki neiskorišćen napad rivala, da bi posle trojke ponajboljeg igrača Serhija De Laree stigla i do dvocifrenog viška na minut i po do kraja (63:53). Uspeo je Partizan preko Drezgića i Tomaševića da priđe na četiri poena zaostatka, ali nije imao snage za novi preokret.

Drezgić je susret okončao sa 19 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali zbog 1/7 šuta sa distance i 21 indeksnim poenom. On je bio jedini dvocifren, dok je Matija Tomašević brojao do devet (indeks 15).

U pobedničkoj ekipi 16 poena Lukasa Marija, 12 je dodao De Larea.

KVALIFIKACIONI ANGT TURNIR EVROLIGE "MARKO IVKOVIĆ"

Petak (31. mart)

Crvena zvezda – Valensija 84:71

/Topić 35 - De Larea 19/

Partizan – Next Generation Belgrade 64:73

/Drezgić 23 - Suljanović 15/

Venecija – Mega 58:103

/Januci 19 - Jović 20/

Pariz – Anadolu Efes 77:54

/Esenge 17 - Tundža 15/

Crvena zvezda – Partizan 89:73

/Mišić 15 - Drezgić 17/

Valensija – Next Generation Belgrade 80:91

/De Larea, Barbera 20 - Suljanović 22/

Subota (01. april)

Mega – Anadolu Efes 89:74

/Jović 23 - Onat 19/

Venecija – INSEP 63:79

/Januci 19 - Traore 15/

Partizan – Valensija 60:66

/Drezgić 19 - Mari 16/

15:00 Next Generation Belgrade – Crvena zvezda

17:00 Anadolu Efes – Venecija

19:00 INSEP – Mega

Nedelja (02. april)

11:00 četvrtoplasirani iz Grupe A – čevrtoplasirani iz Grupe B

13:00 trećeplasirani iz Grupe A – trećeplasirani iz Grupe B

15:00 drugoplasirani iz Grupe A – drugoplasirani iz Grupe B

17:00 Takmičenja u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki

19:00 Finale


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK ValensijaJuniorska EvroligaAdidas next generation turnirSavo DrezgićViktor Mikić

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara