Donovan Mičel (©AFP)
Donovan Mičel (©AFP)

Juta u prvoj četvrtini rešila duel sa Grizlisima i rezervisala mesto u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 06:15

Ovoga puta sastav iz Solt Lejk Sitija nije ispustio prednost od 3:1 u seriji

Zapad je dobio prvog polufinalistu. Očekivano, to je ekipa Juta Džeza, koja je posle uvodnog poraza od Memfisa vezala četiri pobede. Do poslednje je došla u dominantnom maniru, u prvom kvartalu ubacila 47 poena i praktično već posle 12 minuta rešila pitanje pobednika - 126:110. Juta u polufinalu zapadne konferencije čeka boljeg iz duela Dalasa i LA Klipersa (trenutno 2:2).

Šuterska rapsodija Džezera u prvom kvartalu, tokom koje su ubacili čak devet trojki. Rešetali su redom Donovan Mičel, Majk Konli, Bojan Bogdanović, Rojs O Nil i Džordž Nijang, Grizlisi jednostavno nisu mogli da im pariraju. Na kraju su sa 47 poena ubeležili drugu najefikasniju plej-of četvrtinu u istoriji franšize i osmi najubojitiju u istoriji doigravanja. U nastavku susreta su domaći košarkaši ubacili još osam trojki, kontrolisali su skok, odigrali dovoljno dobro u odbrani, te su bez većih problema sačuvali prednost, gosti su tek u finišu uspeli da upristoje poraz.

Izabrane vesti

Na kraju je Mičel bio najefikasniji sa 30 poena i 10 asistencija, pratio ga je najbolji šesti igrač lige Džordan Klarkson sa 24, dok je Rudi Gober upisao dabl-dabl (23p, 15sk). Dvocifreni i Bogdanović i O Nil sa po 17 poena. U poraženom sastavu su Dilon Bruks i Dža Morant održali nivo iz ove serije, pa su susret okončali sa po 27 poena. Ispratio ih je Jonas Valančijunas sa 18, dok je 15 dodao Džeren Džekson Džunior.

Povela je četa Kvina Snajdera sa 10:5, a onda je usledila serija 11:0 kojom je stekla i 14 poena viška. Prednost tima koji je regularni deo sezone okončao sa najboljim skorom u ligi je uporno rasla u prvoj deonici, pa je posle devet minuta iznosila i 21 poen. U drugoj deonici ipak nije tako dobro služio šut sa distance sastav iz Solt Lejk Sitija, ali su zato Gober, Mičel i Bogdanović održavali veliku prednost. Okončali su kvartal serijom 10:2 (uz dve trojke Mičela), pa su na veliku pauzu otišli sa 24 poena u plusu.

Sve je postalo jasno posle treće deonice, u kojoj je već na početku Juta serijom 8:0 stigla do 33 poena prednosti, gosti su u nastavku uspeli samo da ublaže poraz i tako se časno oproste od tekuće sezone.

NBA - PLEJ-OF

Četvrtak

Filadelfija - Vašington 129:112 /4:1 u seriji/

/Kari 30 - Bil 32/

Njujork - Atlanta 89:103 /1:4 u seriji/

/Rendl 23 - Jang 36/

Juta - Memfis 126:110 /4:1 u seriji/

/Mičel 30 - Bruks, Morant 27/

LA Klipers - Dalas (u toku) /2:2 u seriji/


tagovi

NBA plej-ofJuta DžezMemfis GrizlisDonovan MičelBojan BogdanovićDžordan KlarksonDža MorantDilon BruksKvin Snajder

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara