Bruno Kaboklo (©fiba.basketball)
Bruno Kaboklo (©fiba.basketball)

Kaboklo potpisao za Veneciju, pa sa izraelskim drugoligašem otišao da se dodvorava NBA klubovima

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 17:17

U društvu Dvejna Bejkona

Dalas Maveriksi su početkom sedmice odigrali meč u Madridu protiv prvaka Evrope, Reala, i bio je to pravi spektakl u ViZinki centru, okončan pobedom Kraljevskog kluba. Ipak, nije četa Ćusa Matea jedini tim koji je ove jeseni dobio priliku da se odmeri sa NBA ekipama. Naime, izraelski drugoligaš Makabi Ranana je na turneju po SAD, gde se u noći između četvrtka i petka sastao sa Bruklin Netsima.

Interesantno je da to nije prvi put da ovaj tim igra protiv nekih od najjačih klubova na svetu, pošto je imao tu privilegiju i minule sezone, kada se sastao sa Los Anđeles Klipersima, Portland Trejl Blejzersima i Oklahoma Siti Tanderom. Očekivano, sva tri meča je izgubio, a porazom je počeo i ovogodišnju turneju - 103:135.

Izabrane vesti

Zbog dešavanja u Izraelu je bilo pitanje da li će se susret održati, ali je trener Makabija Jehu Orland u emotivnom izlaganju istakao da se nada da bi nastup njegovog tima mogao da pošalje moćnu poruku.

"Prvi smo tim koji će igrati otkako je rat počeo i niko neće slomiti Izrael jer smo snažna nacija", rekao je Orland.

Uprkos svemu, posle susreta u centru pažnje našao se jedan od košarkaša tima iz Ranane - brazilski reprezentativac Bruno Kaboklo. Bivši igrač nekoliko NBA klubova i osvajač titule u Nemačkoj sa Ulmom prošle sezone se pre Svetskog prvenstva obavezao na vernost italijanskoj Veneciji, potpisao ugovor. A onda odlučio da ipak ne želi da igra za tim Nevena Spahije.

Usledio je ošta odgovor predstavnika italijanske košarke u Evrokupu, koji je rekao da će rešenje za Kaboklov jedinstveni slučaj potražiti na sudu. Nije to mnogo omelo Brazilca, koji je odlučio da sa Makabijem još jednom podsetim NBA timove od čega je. Mada, nije zablistao. Osam poena, sedam skokova i dve blokade za 26 minuta protiv Netsa.

Posle partije kojom teško da je nekoga iz najjače lige sveta impresionirao, pojasnio je zašto je odlučio da prekrši dogovor sa Venecijom i odluči se za epizodu u izraelskom drugoligašu.

"U poslednji čas sam doneo odluku da se pridružim Ranani. Promenio sam agenta i tako se mnogo toga promenilo za mene. Pojavila se ova prilika, delovala mi je dobro, tako da, sada sam ovde i uživam", rekao je Kaboklo za Sport5.

Smatra da je za viši nivo od Venecije.

"Želeo sam da idem tamo. Prethodni agent je u ranoj fazi potpisao ugovor, ali zbog načina na kojim sam igramo mislim da mogu dalje da doguram. Nemam ništa protiv Venecije, ali ovo je moja karijera. Nekima se to ne dopada, ali ponavljam, ovo je moja karijera", istakao je Brazilac, koji je bio među najboljima u redovima Selesaa na minulom Mundobasketu sa 16,ž4 poena i 9,2 skokova po meču.

Pitanje je gde će sudbina Kabokla odvesti i kako će se završiti spor sa Venecijom. Za Makabi može da nastupa na NBA turneji jer nisu u pitanju zvanični mečevi, ali s ozbirom da je potpisao ugovor sa Italijanima, teško će moći da nastupa u nekom drugom takmičenju na Starom kontinentu, makar dok se ne završi sudski proces. A moraće mnogo bolje protiv Klivlenda i Minesote u narednim danima, ako se nada NBA angažmanu.

Interesantno je da nije jedini poznati košarkaš koji je sa izraelskim timom došao u SAD. Protiv Bruklina je nastupio i bivši bek Golden Stejta Kvinderi Vederspun (17 poena i četiri asistencije), ali i nekadašnji košarkaš nekoliko NBA timova, kao i Monaka i Panatinaikosa, Dvejn Bejkon. Amerikanac je takođe ubacio 17 poena, uz po pet skokova i asistencija i 8/16 iz igre. Jasna je namera ovog trija da se nametne NBA klubovima, videćemo da li će do kraja turneje neko i uspeti.


tagovi

Bruno KabokloBruklin NetsDvejn BejkonKK Venecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara