FOTO: ABA League
FOTO: ABA League

Kad nije Blažič onda je Prepelič: Borac Mozzart posustao u Stožicama pred kraj

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 20:56

Tim Džolija Mijatovića prišao na samo tri poena zaostatka polovinom četvrte četvrtine ali nije imao snage za više

Započeli su Čačani sezonu u Jadranskoj ligi s dva trijumfa protiv Cibone i Mege i činilo se da je to optimističan znak po Čačane. Taman je izgledalo da se Borac Mozzart ove sezone neće boriti za opstanak u ABA ligi, a onda je tim iz hale Kraj Morave nanizao četiri poraza.

Za razliku od neuspeha protiv Splita i Igokee u prethodne dve runde, Borcu se ovog puta ništa ne može zameriti. Pružio je jak otpor jednom od favorita iz prikrajka Cedevita Olimpiji, ali je ipak poražen u Stožicama 82:78.

Izabrane vesti

Od kada je pre par sedmica Klemen Prepelič pristigao u Ljubljanu čini se da Zmajčeki imaju bar rep, a glava je još uvek upitna. Sjajni šuter dao je 14 poena uz standard od četiri pogođene trojke, neke u najvažnijijm momentima. Imao je evropski šampion iz 2017. sa reprezentacijom Slovenije podršku prevashodno u Karlu Matkoviću i Di Džej Stjuartu. Po 18 koševa dali su Hrvat i Amerikanac najavivši bolje dane za čitav tim. Konačno je Jaka Blažič dobio pravu podršku, da ne mora uvek on da povuče ostatak tima, kao što je slučaj bio od početka sezone pa do dolaska Prepeliča.

S druge strane, kao da su samo "Jenkiji" bili raspoloženi za igru u redovima Čačana. Džavon Frenklin ubacio je 17, Ronaldo Segu 16, a Tajlan Birts 15 poena. Od domaćih igrača istakao se jedino Danilo Tasić s 12 koševa.

Iako je bar na prvi pogled vođstvo Cedevita Olimpije delovalo prilično sigurno i u najvećem delu meča iznosilo između osam i deset poena, Borac je na krilima američkog trojca stigao na deficit od samo tri poena 66:69 na pet minuta pred kraj. Preuzeli su tada stvari u svoje ruke Matković, Prepelič i društvo, pa je Cedevita Olimpija zabeležila četvrtu pobedu u regionalnom takmičenju, uz to ima dva poraza. Borac Mozzart je sada na 2-4, a z Čačak naredne subote stiže Studentski centar.

ABA liga - 6. kolo

Subota

Cibona - Mornar 73:72

/Buljan 19 - Gavrilović 18/

Cedevita Olimpija - Borac Mozzart 82:78

/Matković, Stjuart 18 - Frenklin 17/

Nedelja

12.00 Mega - Zadar

17.00 Split - Partizan Mozzart Bet

19.00 Crvena zvezda - Budućnost

Ponedeljak

18.00 Igokea - FMP



tagovi

Borac MozzartCedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara