Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kada bismo birali kome da ide lopta u onoj situaciji, svi bismo je dali Kodiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 09:34

“Zvezda, stiče se utisak, dugi niz godina nije imala ovakav individualni kvalitet na svim pozicijama”, kaže Rade Zagorac

Partizan je odigrao hrabro, imao je povrede, igrao je protiv veoma snažne Crvene zvezde i na kraju je imao šut za pobedu. Nije ga pogodio Kodi Miler Mekintajer, ali nema previše očajavanja kod crno-belih.

Vidi se to i po izjavama Radeta Zagorca. Staloženo je postupio posle poraza, te na taj način prokomentarisao poslednji napad.

Izabrane vesti

Kaže, lopta je bila kod igrača kod koga je i trebalo da bude.

"Kada bismo birali igrača koji će primiti loptu na pet sekundi pre kraja, preko celog terena, svi bismo je dali Kodiju. Nisam video još snimak, da li je bilo boljih rešenja, imao je najbolju nameru. Teško je u pet sekundi do kraja napraviti racionalnu odluku pod pritiskom igrača, vremena i adrenalina. Hrabro je uzeo šut i odgovorno je pristupio tome. Promašio je šut za pobedu. Neka odgovornost za dalje, kao igrač koji je veliki borac i koji je sada svestan, kao i svi koji su bili u toj situaciji, da želi kroz sezonu da to vrati, što sam siguran da će on i uraditi", rekao je Zagorac posle utakmice za Partizanov Jutjub kanal.

Imao je krilni košarkaš Partizana lepe reči o protivniku, te je istakao individualni kvalitet koji poseduje ekipa Saše Obradovića.

"Kvalitetna utakmica u punom smislu te reči. Zvezda, stiče se utisak, dugi niz godina nije imala ovakav individualni kvalitet na svim pozicijama. I to po nekoliko igrača na istoj poziciji. Spremni da u svakom trenutku prave prevagu i budu meč-vineri”.

Reč koju često ističe je – sistem. To je nešto što Sašo Filipovski želi da instalira.

 “Mi smo u ovakvom rovitom stanju, sa nekoliko povređenih igrača, pokazali dobru utakmicu. Ostali smo pri našem sistemu, nismo bežali od njega ni pri dvocifrenim razlikama za Zvezdu. Trener insistira da budemo u sistemu bez obzira na rezultat. Da razlog i pobede i poraza bude sistem što je pošteno. Odlučnost da se istraje u nezgodnim momentima".

Kao važan detalj utakmice istakao je kraj prvog poluvremena kada je Zvezda povezala dve trojke i otišla na pauzu sa 10 poena prednosti.

"Razlika u vrhunskoj košarci, protiv takvih ekipa, je što se kažnjavaju ti sitni propusti koji nemaju veze sa sistemom. Poslednja odbrana (u prvom poluvremenu, prim. aut.), umesto objektivne šanse da se ne primi nijedan poen, primili smo šest. I to je na ovakvim utakmicama jako velika kazna. Veliki je luksuz dozvoliti takve propuste, a nije ih bilo mnogo. Raduje napredak koji pravimo", podvukao je Zagorac.

Partizan sada ima vremena da se odmori tokom reprezentativne pauze, a prvi sledeći meč crno-beli igraju protiv Mornara u Baru 5. decembra.


 


tagovi

Rade Zagorac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara