Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Kakva glupost Filadelfije, imala pet razlike u poslednjem minutu i uprskala

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 04:19

Nezapamćen preokret u jednom plej-of meču; Klivlend još jednom dobio Orlando

Neverovatan rasplet u Medison Skver Gardenu - Njujork Niksi uspeli su da stignu do senzacionalnog preokreta i pobede Filadelfiju u drugom meču plej-of serije, iako su u poslednjem minutu gubili sa pet razlike! Nezapamćena glupost Filadelfije koja se kući vraća sa dve pobede zaostatka, a bila je nadomak prvog brejka gledajući kompletno ovogodišnje doigravanje. Na kraju su Niksi slavili rezultatom 104:101 (18:25, 31:28, 30:21, 25:27).

Ukratko - košarkaško samoubistvo Seventisiksersa! Utakmica je maltene bila otvorena za oba tima u većem delu, a onda je tek dobila zaplet u odlučujućih dvanaest minuta. Domaćin je bolje počeo, imao i osam razlike u svojim rukama (90:82), da bi na šest minuta do kraja i pri rezultatu 94:89 za Nikse sve počelo da se okreće na vodenicu gostiju. Džoel Embid i Tajris Maksi su pokrenuli Filadefliju koja je zahvaljujući i velikom doprinosu Kajla Laurija u poslednjem minutu otišla na 101:96, koliko je bilo uz 47 sekundi na semaforu. Pre jednog pogotka Laurija sa crte veliku trojku na ulasku u završni minut pogodio je Maksi, dok je Njujork tada u intervalu od pet minuta bio na samo dva poena. I, umesto da Fila privede meč mirnijem kraju, desilo se čudo!

Izabrane vesti

Filadelfija je pet razlike imala sve do 27 sekundi pre kraja, kada je Džejlen Branson pogodio trojku na asistenciju Dontea Divinćenca, da bi Džoš Hart u sledećoj odbrani ukrao loptu Maksiju i tada je utakmica prelomljena. Divinćenco nije uspeo da pogodi dalekometni hitac iz prve, ali se Ajzea Hartenštajn pokupio ofanzivni skok posle kojeg se ovaj ispravio i okrenuo rezultat na 102:101! Košarkaši Filadelfije ostali su zaleđeni na parketu Medison Skver Gardena, dok je O Dži Anunobi u poslednjim sekundama pokazao hladnokrvnost Karmela Entonija koji je iz prvog reda bodrio svoje Nikse, čime je zaokružena i druga pobeda.

Ne pamti se kada su Njujork Niksi poslednji put bilo ovako zabavni za gledanje! Možda nije najlepša košarka za oko, ali je jako uzbudljiva i mnogo toga se dešava kada je tim iz Velike jabuke na terenu. Osim toga, Niksi imaju i odličnu podlogu za budućnost jer im je situacija u seleri kepu dobra, plus brdo pikova i igrače poput Džejlena Bransona i Džulijusa Rendla koji čak i ne igra zbog povrede. Još ako bi na leto stigla neka prava superzvezda, možda bi konačno Njujork imao tim za prsten!

Na kraju, Branson je ubacio 24 poena (8/29 iz igre), a svoju jedinu trojku na utakmici pogodio je baš na kraju, posle pet uzastopnih promašaja. Hart je uz 21 poen imao i 15 skokova, dok je Divinćenco ubacio 19 poena (4/8 za tri). Maksi je predvodio listu strelaca sa 35 poena (12/22 iz igre, 5/11 za tri), 10 asistencija i devet skokova, dok je Embid imao 34 poena, deset uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

Biće jako zanimljivo videti kakva će reakcija Seventisiksersa biti u trećoj utakmici koja se igra u noći između četvrtka i petka od 01.30.


Klivlend je prišao korak bliže konferencijskom polufinalu, pošto je dobio i drugi meč na svom terenu protiv Orlanda - 96:86 (30:18, 28:26, 22:21, 16:21).

Gotovo identičan rezultat kao i na otvaranju ove serije i još jedna dobra utakmica za Donovana Mičela koji je opet poneo epitet igrača susreta. Ne može se reći da ga je šuterska ruka slušala, pogotovo u realizaciji pokušaja sa distance (2/10), ali je susret ipak završio sa 23 poena - doduše iz 22 pokušaja i samo devet pogodaka - uz osam skokova i četiri asistencije, ali izvan čiste statistike videlo se da Kavsi najbolje funkcionišu kada je popularni 'Spida' na parketu.

Kavsi su ponovo rivala slomili dobrom odbranom. Ni večeras se košarkaši Orlanda nisu proslavili šuterskim procentima i kao da ekipa Džamala Mozlija ništa nije naučila iz grešaka napravljenih u prvoj utakmici. Tek 36 odsto iz igre i nepunih 26 procenata za tri (9/35), pa kada na to dopišete sedam promašenih slobodnih bacanja (19/26) i čak 16 izgubljenih lopti, Orlando ni u drugom susretu nije imao šta da traži.

Slika na parketu dosta slična onoj od pre tri večeri. Kavsi su vodili maltene svih 48 minuta, Orlando je na momente znao da pripreti, ne i da ozbiljno ugrozi protivnika, što je rezultiralo još jednom pobedom domaćina koji sada ide na Floridu po plasman u drugu rundu plej-ofa.

Kod Klivlenda ponovo je sjajan bio Džeret Alen sa 16 poena i sada monstruoznih 20 skokova, dok je Evan Mobli upisao 17, a Darijus Garlend 15 poena. U redovima Medžika najefikasniji je bio Paolo Bankero sa 21 poenom (9/20 iz igre, 1/4 za tri), dok je Franc Vagner upisao 18 poena uz sedam uhvaćenih lopti. Potencijalni udarac za dalje ambicije Orlanda mogla bi da bude povreda Džejlena Sagsa. On je u prvom poluvremenu susreta pretrpeo hiperekstenziju kolena zbog čega ga jedno vreme nije bio na parketu. Uspeo je da se vrati, ali se videlo da se ne oseća komotno...

Serija se sada seli na Floridu, a treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka od jedan čas posle ponoći.

NBA PLEJ-OF - REZULTATI

Klivlend - Orlando 96:86 (2-0 u seriji)

/Mičel 23 - Bankero 21/

Njujork - Filadelfija 104:101 (2-0 u seriji)

/Branson 24 - Maksi 35/

Denver - LA Lejkers 101:99 (2-0 u seriji)

/Jokić 27 - Dejvis 32/


tagovi

Filadelfija SeventisiksersNjujork NiksTajris MaksiDžoel EmbidDžejlen BransonNBA ligaplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara