Proboj u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 09:40

Sosijedad večeras u Eibaru ima priliku da se dokopa četvrtog mesta u Primeri (20.00)

Baskijski dvoboj na osramoćenoj Ipurui. Eibar se pošteno obrukao prethodnog vikenda dozvolivši Majorki prvi put u sezoni, evo tek u martu, da ostvari pobedu u gostima. Istovremeno, Sosijedad je poražen na Nou Kampu, ali za utehu mu ostaje činjenica da je bio ravnopravan rival i Leo Mesi je tek iz penala doneo tri boda Blaugrani. Otuda, jasno je ko je u boljem momentu pred meč zaostalog 24. kola Primere (20.00).

Pored toga, tim iz San Sebastijana se bori za plasman u Ligu šampiona, takođe se plasirao u finale Kupa kralja, tako da zasad momci Imanola Alguasila igraju sezonu iz snova. S druge strane, Oružari će se grčevito boriti za prvoligaški život. Imaju tek dva boda više od Majorke...

Izabrane vesti

Minimalan poraz u Barseloni bio je tek drugi za Sosijedad na 11 poslednjih utakmica u svim takmičenjima. Dobra forma dovela ga je nadomak plasmana u Ligu šampiona, a za proboj među četiri neophodna mu je pobeda na Ipurui. Prvi dvoboj u sezoni na Anoeti belo-plavi su ubedljivo rešili u svoju korist (4:1), ali situaciju sada otežava loš učinak Edegarda i drugova na strani. Nanizali su tri neuspeha van Anoete, odnosno krenuli su ka Ipurui sa samo jednom pobedom u gostima na šest prethodnih susreta.

Posle tri pobede i remija na protekla četiri domaćinstva, Eibar je u subotu kapitulirao pred timom koji je do sada na 12 gostovanja osvojio dva boda. Rezultat je imao ogromne posledice na tabeli, jer je Majorku doveo na samo bod od sigurne zone, a na dva od Oružara. To znači da postoji pritisak na Eibar da osvoji tri boda i udalji se od najugroženijih.

Eibar je postigao gol u svakoj od poslednjih pet domaćih utakmica, postigavši ukupno 10 pogodaka, dok je Sosijedad poražen na četiri od minulih pet gostovanja Oružarima u prvenstvu. Još zanimljivije zvuči podatak da je na prethodna četiri dvoboja Eibara i Sosijedada na Ipurui poluvreme okončano remijem...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara