Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Kalinićev ostanak u Barseloni gotovo zagarantovan, pregovara se raskid sa Higinsom

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 12:29

Katalonski mediji tvrde da srpski reprezentativac neće menjati sredinu

Barselona je zatvorila veliko poglavlje jednostranim raskidom ugovora sa Nikolom Mirotićem, as iz Podgorice još nije odlučio gde će da nastavi karijeru, a njegov odlazak značajno utiče i na planove kluba za prelazni rok.

O statusu Nikole Kalinića bilo je dosta spekulacija u poslednje vreme, sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet je u podkastu “Miljanov korner“ najavio je da će Kalinićeva sledeća destinacija biti Crvena zvezda, kada bude završio sa Barselonom. Bilo sada ili narednog leta. Ipak, katalonski Mundo Deportivo piše da je njegov ostanak u Barsi gotovo zagarantovan.

Izabrane vesti

Razlog tome je jednostavan – odlaskom Mirotića, Barseloni je prioritet pojačanje na poziciji četiri. Direktor Huan Karlos Navaro želeo je Huanča Ernangomeza, on je na kraju otišao u Panatinaikos za 4.500.000 evra. Plan B je bio Luk Sikma, koji je završio u Olimpijakosu kao zamena za Sašu Vezenkova.

Kalinić ima aktivan ugovor i za narednu sezonu, bio je igrač uloge kod Šarunasa Jasikevičijusa i dobro radio svoj posao, zbog čega u sportskom sektoru Barselone ne vide razlog da ga puste sada.

Posle zaključenja raskida sa Mirotićem, Barselona se okrenula pregovorima sa Korijem Higinsom. Amerikanac ima još godinu ugovora sa Barselonom, ali nije u planovima Navara i novog trenera Rožera Grimaua.

Pisalo se već o njegovom zdravstvenom stanju, on je u protekle dve sezone imao dosta zdravstvenih problema, u maju je bio podvrgnut operaciji donjeg dela leđa, zbog čega je propustio najvažnije utakmice. Kako ima jaku platu, klub želi da mu se zahvali na svemu i pusti ga.

Crvena zvezda se pominjala kao moguća destinacija, a Dozet je o ovoj temi rekao sledeće:

“Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i poslednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da reši ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će verovatno ostati van tržišta još koji mesec pa će potom videti opcije“.

Što se Barselone tiče, pored četvorke, tražiće se i bek šuter, tvrdi Mundo Deportivo. Rožer Grimau računa na Satoranskog, Jokubaitisa, Laprovitolu, Abrinesa, Veselog, Da Silvu...


tagovi

Nikola KalinićKori HiginsKošarkaški transferiEvroligaKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara