(©MN Press)
(©MN Press)

Kaminski: Došao sam u Partizan da osvajam titule

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 11:15

„Presudila je želja da igram i da budem uticajan u timu koji se bori za trofeje“, kaže Amerikanac

Došao je Frenk Kaminski u Partizan Mozzart Bet sa reputacijom velikog pojačanja. Na terenu se i na pripremnim utakmicama vide njegovi kvaliteti, ali isto tako se vidi i da se još navikava na evropski stil igre, suđenje, pravila...

Dobra osobina Amerikanca je što ima strpljenja i svestan je da, pošto je prvi put van kuće, da je potrebno vreme da sve „slegne“. A, kako kaže u intervjuu za Jurohups, svi u klubu se trude da mu privikavanja prođe što lakše.

Izabrane vesti

„Proces adaptacije prolazi fino. Sve ide glatko, tim čini da sve bude lako. Imamo nekoliko igrača koji su dugo u Evropi, pa mi pomažu oko brojnih pitanja koja imam. Igra se malo drugačije nego u NBA, ali i to polako savladavam kako vreme prolazi. Dobro je što su pripreme tako duge, imamo dosta utakmica, tako da može na vreme sve da se shvati“, istakao je Kaminski za Jurohups.

Na pitanje koliko je to „malo drugačije“ u odnosu na NBA, Kaminski je objasnio:

„Igra se mnogo više fizički, a postoje razlike i u pravilima. Na primer, ne postoji tri sekunde u reketu u odbrani i mnogo je teže postići koš. Zato se trudim da više igram timski i da razmišljam na taj način. Ali, u krajnjoj liniji, košarka je svuda – košarka“.

Istakao je Kaminski da je došao u Evropu da bi zaboravio teške trenutke koje je imao poslednjih godina u NBA ligi.

„Imao sam dve povrede desnog kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Igrao sam jako dobro pre druge povrede, nastupao u plej-ofu... Trudim se, ipak, da se ne osvrćem za sobom. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam, da zasijam na najvišem nivou u Evropi. Evroliga, pa i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Biće lepo igrati i čuvati se povreda“.

Ali, došao je i po – titule.

„Znamo dobro koliko je ovo visok takmičenja, koliko je dobro celo iskustvo. Što se mene tiče, imam priliku da ponovo igram, koju nisam imao u poslednje vreme u NBA i to je imalo veliku ulogu u mojoj odluci da dođem. Zaista sam želeo da igram i da budem uticajan u timu koji će da zasija. Želim da se borim za titule i da ih osvajam“.

Veliki uticaj na Kaminskog, kako je govorio i ranije, imao je Bogdan Bogdanović.

„Bio sam slobodan agent tokom poslednjih pet leta i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Ali, kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: „Idi“! Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, svemu. Učinio je da se osetim prijatno, tako da sam prihvatio ponudu“.

Priznaje američki centar da evroligašku košarku pre dolaska nije mnogo pratio.

„Malo sam gledao. Dok sam bio u NBA, trudio sam se da gledam što više NBA utakmica, najviše zbog protivnika, ali i ne samo zbog toga. Imao sam saigrače koji su nastupali u Evropi i pričali su mi o visokom nivou košarke. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač prošle sezone u Atlanti, nije propuštao nijednu utakmicu Evrolige“, istakao je Frenk Kaminski.



tagovi

Frenk Kaminski JuniorKK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara