Frenk Kaminski (©Star Sport)
Frenk Kaminski (©Star Sport)

Kaminski: Željka ne bih poredio ni sa jednim trenerom; Zahteva mnogo, ali se bori za nas

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 16:18

“I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kada budem provalio sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene“, kaže američki centar

Nije Partizan Mozzart Bet dobro otvorio sezonu u Evroligi, niti su pojačanja (i dalje) opravdala očekivanja. Ali, nije vreme da se pale crvene lampice pošto je i dalje tek prvi mesec u takmičarskoj godini.

Frenk Kaminski je doveden sa statusom NBA košarkaša sa preko 400 utakmica, ali njegov početak u Evropi nije bio savršen. No, on veruje da će biti bolje.

Izabrane vesti

“Zasad je okej“, kaže Kaminski za Eurohoops i nastavlja:

“I dalje učim mnogo toga. Pravila su značajno drugačija. Verujem da su svi videli u meču sa Olimpijakosom, nisam znao da se tehnička računa i kao lična greška. Da sam znao, nikada ne bih reagovao kako jesam“.

Kaminski je u svom prvom izlaganju govorio o trenutku kada je zaradio petu ličnu grešku, već u trećoj četvrtini utakmice sa Olimpijakos. Pošto mu je dodeljena četvrta lična greška, reagovao je oštro posle čega mu je dodeljena tehnička, što je označilo kraj utakmice za njega.

“I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kada budem provalio sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kada igraš godinama po jedinim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije“.

Veruje da će pomoć Željka Obradovića biti od velikog značaja.

“Ne bih ga poredio ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Sjajan je trener. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od svojih igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Čvrstog je karaktera, ali bori se za nas. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji (iz američke u evropsku košarku). Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi“.

Za kraj...

Najbolji način kako bih mogao da ga opišem je kako ljudi reaguju kada uđe u dvoranu. To je Željko“.



tagovi

Frenk Kaminski JuniorKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara