Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Kampaco: Hauard kao glava zmije, detalji će presuditi u okršajima sa Partizanom

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.03.23. | 21:05

Košarkaši Crvene zvezde Fakundo Kampaco i Stefan Lazarević izneli utiske pred okršaj sa Baskonijom u Evroligi, ali se dotakli i drugih tema

Posle serije slabijih rezultata, košarkaši Crvene zvezde su pružili odličan otpor Barseloni u minulom kolu Evrolige, ali nisu uspeli da dođu do podviga. Da su uhvatili dobar pravac u Blaugrani, potvrdili su pobedom nad Studentskim centrom za vikend, a sada se spremaju za okršaj sa Baskonijom u 30. rundi elitnog takmičenja (četvrtak, 19.00).

Fakundo Kampaco je svestan da je pred njegovim timom još jedan veliki izazov.

Izabrane vesti

"Biće teško. Sjajan su i opasan tim koji može postiže poene na različite načine, iz svih pozicija. Zaslužuju veliku pažnju, pogotovu određeni igrači. Igraju veoma brzo, energično i moramo da budemo pametni, borimo se i odgovorimo im energijom. Uz navijače mislim da će sve biti u redu", rekao je Kampaco.

Jedan od prioriteta odbrane biće da se nađe lek za Markusa Hauarda, najboljeg trojkaša Evrolige i prvu zvezdu narednog Zvezdinog protivnika.

"On je kao glava zmije. Plejmejker koji sve čini srećnim. Moramo da budemo agresivni na njemu, otežamo mu posao, a imamo dovoljno alata da to izvedemo".

Trudi se da ne razmišlja o plasmanu u doigravanje, već ide meč po meč.

"Ne moramo da razmišljamo o plej-ofu, već kako da usmerimo energiju i napredujemo kao tim iz dana u dan, na svakoj utakmici. Da svaku odigramo kao finale do kraja sezone. Da se ne bavimo kakve su nam šanse za plej-of i ako uradimo tako, bićemo u dobroj poziciji na kraju."

Trener Duško Ivanović je posle poraza u večitom derbiju "bacio rukavicu" ekipi Partizan Mozzart Beta, a Kampaco ističe da su beogradski rivali prilično izjednačeni u kvalitetu.

"Sjajan smo tim. Prvi cilj mora da nam bude ono što se trenutno dešava. Kao što je ovaj razgovor sa vama. Moramo da radimo najbolje moguće. Kao i mi, Partizan takođe ima dobar tim i detalji će presuditi. Ko je pametniji u trenutku, ko se više bori, taj će pobeđivati. Predstoji nam rad, imamo vremena i moramo da usmerimo energiju ka tome", istakao je Faku, a medijima se pred trening obratio i Stefan Lazarević.

LAZAREVIĆ: NESREĆNO SAM PROMAŠIO ZICER PROTIV BARSELONE I TO JE MOJA ODGOVORNOST

Stefan Lazarević (Foto: Starsport)Stefan Lazarević (Foto: Starsport)

Krilni košarkaš se osvrnuo i na duel sa ekipom Šarunasa Jasikevičijusa. Crveno-beli su bili u poziciji da poravnaju rezultat na dva minuta i 13 sekundi do kraja, ali je upravo Lazarević propustio da kruniše dobar nalet ekipe Duška Ivanovića, kada je promašio iz prilično otvorene pozicije u protivničkom reketu.

"Videlo se i protiv Barselone da ekipa napreduje. Imao sam tu nesreću da promašim zicer i da uhvatimo priključak. Naravno, moja odgovornost je na tome. Odigrali smo dobru utakmicu 40 minuta, to smo potvrdili protiv Studentskog centra", rekao je Lazarević.

Da je atmosfera u ekipi na vrhunskom nivou videlo se i početkom sedmice, kada je na društvenim mrežama osvanula fotografija sa njihovog zajedničkog okupljanja.

"Vrhunski su bili burgeri, stvarno je bilo dobro. Što se tiče klope, druženja, atmosfere - sve je bilo kako treba".

U Barseloni zbog povreda nije bilo Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i Branka Lazića, ali je trener Ivanović istakao da se očekuje povratak prve dvojice pomenutih, dok kapiten još nije spreman da istrči na parket.

"Nadam se da će nam se priključiti povređeni igrači i da ćemo moći da nastavimo u istom ritmu. Pred nama je određeni broj utakmica u kojima treba da podignemo formu i da doradimo još neke stvari. Sigurno će nam značiti u rotaciji, nedostajali su u prethodnih utakmicama. Veliki plus za nas".

Sledi duel sa Baskonijom koja sa učinkom 15-14 sedi na osmom mestu na tabeli i ima dobru priliku na pet kola do kraja da se izbori za mesto u plej-ofu.

"Ekipa koja je ove sezone baš dosta dobrih stvari pokazala. Imali su i velike serije pobeda, a možda gaje i najbolju napadačku tranziciju u Evropi. Veoma dobri individualci, koji su uspeli da funkcionišu dobro kao tim. Moramo da obratimo pažnju, da im ne dozvolimo da se oslobode u tranziciji i sprečimo njihiovu specifičnu igru".

Crveno-beli su sa 12 pobeda i 19 poraza u teškoj poziciji kada je plej-of trka u pitanju, ali ne odustaju.

"Naša obaveza i družnost su da pred svojim navijačima prikažemu dobru igru i nebitno u kakvoj smo situaciji, da idemo na pobedu, kao i na svakoj drugih utakmici. Nema kalkulacija", zaključio je Lazarević.

EVROLIGA - 30. KOLO

Četvrtak

19.00: (1,70) Crvena Zvezda (15,0) Baskonija (2,40)

19.30: (4,10) Panatinaikos (17,0) Barselona (1,30)

20.00: (5,50) Alba (19,0) Anadolu Efes (1,20)

20.00: (3,20) Asvel (15,0) Makabi Tel Aviv (1,45)

Petak

18.45: (1,25) Fenerbahče (17,0) Žalgiris (4,70)

19.00: (1,35) Monako (16,0) Valensija (3,70)

19.00: (3,00) Virtus Bolonja (15,0) Real Madrid (1,50)

20.00: (1,90) Partizan Mozzart Bet (15,0) Olimpijakos (2,10)

21.00: (1,45) Olimpija Milano (15,0) Bajern Minhen (3,2)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo KampacoBaskonijaMarkus HauardStefan Lazarević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara