Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Kampaco plesao, Jabusele razneo Baskoniju! Barsa na Kalinićev pogon kroz produžetak do pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 21:06

Musa nastavio sa briljantnim partijama u dresu Kraljevskog kluba

Real Madrid je pre dva dava dobio Anadolu Efes u Vizink centru posle čak četiri produžetka i 40 poena Džanana Muse, a danas – još jednog evroligaša. Kraljevski klub nije imao odmora za predah i veliko slavlje, odmah se nakon višečasovnog iscrpljujućeg duela protiv turskog kluba zaputio na sever Španije i u Fernando Buesa areni umalo obrisao pod Baskonijom – 99:85.

Ne dešava se često, zapravo je malo takvih situacija, da baskijski klub u svom domu niti jednom ne vodi. Dobar deo susreta Baskonija je bila u dvocifrenom minusu, pretilo joj je i poniženje, a Fakundo Kampaco je bio bez milosti prema čoveku sa kojim je protekle sezone sarađivao – Dušku Ivanoviću. Domaćin nije imao odgovor na majstorije lucidnog Argentinca, niti pod košem rešenje za Geršona Jabuselea, ali ni kada se odlučivao da potegne sa distance.

Izabrane vesti

Fakundo Kampaco je povlačio konce, davao tempo igri Blankosa i izuzetno šutirao: dao je tri trojke, jedna broj šuteva sa bliže razdaljine i meč je završio sa 18 poena. Na sve to pridodao je i četiri asistencije. Još efikasniji bili su Džanan Musa, koji je novu pobedu potpisao sa upola manje poena nego što je sasuo Anadolu Efesu, a prvi strelac tima bio je Geršon Jabusele sa 23. Ujedno i najbolji u derbiju.

Izuzetno je služila Madriđane dalekometna paljba, pogodili su 17 trojki iz 31 pokušaja. Geršon Jabusele počastio je Baske sa šest preciznih hitaca van linije 6,75! Mirna je ruka bila i Fakundu Kampacu, Džananu Musi, Mariju Hezonji, Albertu Abaldeu... Kod Baskonije se istakao Kodi Miler Mekintajer sa 16 poena, Čima Moneke jeste dodao 15, međutim, od njega i Markusa Hauarda u ovakvim susretima očekuju veći doprinos. Vanja Marinković zabeležio je osam poena.

Real Madridu je malo falilo da ubaci „stotku“, a Barseloni da se saplete u Palau Blaugrani. Obradoiru je imao i 13 razlike u četvrtoj četvrtini, katalonski klub se vratio preko Vilija Ernangomesa i Nikole Kalinića, uveo meč u produžetak i slomio otpor gostioju – 81:81, posle dodatnih pet minuta 92:90.

Nije dobro igrala Barselona, bila je blizu sedmog prvenstvenog poraza. Sve je išlo naopako, ali su igrači sa velikim evroligaškim iskustvom na vreme povukli ručnu. Ipak, mogao je Nikolas Laprovitola da bude i tragičar, pošto mu je u završnici osnovnog dela drhtrala ruka na liniji penala. Taj detalj brzo je zaboravio u produžetku i meč završio sa 16 poena, tri manje od Nikole Kalinića. Srpsko krilo uhvatilo je šest lopti pod odbučima, a Vili Ernangomes došao do novog dabl-dabl učnika – 23 poena i 13 skokova.



tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK BarselonaKK ValensijaKK Gran KanarijaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara