©Starsport
©Starsport

Kampaco: Prva želja mi je bila povratak u Real, Zvezda ima sjajan tim, uživam da je gledam

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 12:49

Argentinac otkrio emocije po povratku u Beograd

Fakundo Kampaco je bez dileme jedno od najzvučnijih imena koja su u prethodnim sezonama igrala za neki od srpski klbova, te ne čudi što su njegov dolazak, a potom i odlazak, podigli košarkašku javnost na noge.

Argentinac se posle sezone provedene u Crvenoj zvezdi vratio u Real Madrid, a o emocijama koje je probudio dolazak u Beograd govorio je za Basketbal Sferu.

Izabrane vesti

"Osećam se sjajno kada god dođem u ovu dvoranu. Putujem istim putem kojim sam vozio svaki dan na trening i utakmice prošle sezone. Zatim svlačionica, zagrevanje, sve mi je poznato i budi lepa sećanja. Jedva čekam 19. decembar i utakmicu sa Crvenom zvezdom, da ponovo zaigram pred navijačima", rekao je Kampaco posle utakmice Makabija i Reala u dvorani Aleksandar Nikolić i dodao:

"Gledam sve Zvezdine utakmice u Evroligi. Imaju sjajan tim. Nedavno su promenili trenera, pa se samim tim promenila i dinamika u klubu, ali imaju veoma talentovanu ekipu. Mogu da zaprete sa svih pozicija, od ‘keca’ do ‘petice’ svi mogu da razigravaju saigrače. Teodosić, Jago i Nejpir su neverovatan plejmejkerski trio i uživam da ih gledam".

Argentinac se potom osvrnuo i na dešavanja pred početak sezone i rastanak sa crveno-belima.

"Razgovori o mom ugovoru su se vodili između predsednika kluba, sportskog direktora i mog agenta. Naravno, moja prva opcija je bio povratak u Real Madrid, ali zahvalan sam Zvezdi što je iskazala želju da ostanem u klubu".

Real će u decembru odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, ali i Partizanom pa u dva dana (19. i 21. decembar) Kampaca očekuju vrlo zanimljivi izazovi.

"Biću posebno motivisan protiv Partizana. Igrao sam večiti derbi protiv njih koji je poput srpskog El Klasika. Uživao sam u tim utakmicama i kada igramo pred našim navijačima, ali i u njihovoj hali kada su svi bili protiv nas. Znam da će biti ‘vruća atmosfera’, ali biće zabavno", rekao je plejmejker Reala za Basketbal Sferu.


tagovi

Fakundo KampacoEvroligaKK Real MadridKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara