Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Kapiten Barselone prekinuo zavet ćutanja igrača o Ertelu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 12:35

Isključenje Francuza iz tima najviše pogodilo Oriolu

Dugo su igrači Barselone ćutali o slučaju Tomasa Ertela, a onda je progovorio kapiten Pjer Oriola. Podsećanja radi, Francuz je pokušao da prećuti upravi kluba ponudu Reala, zbog čega je stigla kazna. Prvo je izbačen iz aviona na povratnom letu iz Istanbula, pa je morao redovnom linijom do katalonskog grada.

A kada se vratio u Barselonu, saopšteno mu je da je odstranjen iz tima.

Izabrane vesti

"Ostaje gorak ukus, ali to je odluka kluba koja je iznad igrača, menadžera, kapitena, trenera, svih ... Klub je taj koji odlučuje. Moramo da poštujemo odluku i to je tako", rekao je Oriola u razgovor za podkast "La Resistensia del Palau".

Nije krio da je ovakav rasplet uticao na ekipu, posebno na njega. Ertel je pioslednju utakmicu za Barsu odigrao protiv Obradoira 13. decembra (78:73), dok je raskol nastao neposredno pred meč sa Anadolu Efesom u Istanbulu. Katalonci su tada izgubili (86:79).

Potom su slavili u Klasiku i to u Madridu (87:82), da bi pretposlednjeg dana 2020. godine proklizali u Minhenu (90:77), a sldeći meč igraju večeras (18.30) u Fuenlabradi.

"Složeno je pitanje, koje je na mene mnogo više nego na druge, jer osim što je Tomas došao u klub u isto vreme kada i ja (2017. godine), bili smo cimeri i imamo vrlo bliske odnose", dodao je Oriola, objašnjavajući da se Francuz i dalje oseća kao igrač Barse.

Ipak, klub je bio decidan. Odstranio ga je iz tima i sada se čeka da Ertel pronađe novu sredinu. Jedno je sigurno - to neće biti Španija - bar do kraja sezone.



tagovi

Pjer OriolaTomas ErtelACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara