Stef Kari (AFP)
Stef Kari (AFP)

Kari i ekipa uništili Tandere u trećoj deonici, Pokuševski učinkovitiji od Bjelice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 03:54

Voriorsi gubili 11 razlike na poluvremenu, pa pucali u rafalima u trećoj četvrtini, dok je poslednja bila formalnost

Vodil su Oklahoma Siti Tanderi tokom čitavog prvog poluvremena, a onda dozvolili Golden Stejtu da ih potpuno ugasi u trećoj četvrtini. Ili se ipak ništa nisu pitali, jer su Stef Kari, Oto Porter Džunior i Demion Li namestili nišan i trojkama počeli da obaraju nivo samopouzdanja rivalu i da najavljuju veliki preokret. Nakon treće deonice koju su dobili sa 33:17, u odlučujućoj se ništa nije odlučivalo i Voriorsi su je pretvorili u formalnost -

Na obe strane igrao je po jedan srpski košarkaš. Nemanja Bjelica može da bude zadovoljniji jer je njegov tim slavio, ali po pitanju individualnog učinka, Aleksej Pokuševski ga je zasenio. Posle pobede nad bivšim klubom Sakramentom (2 poena, 3 skoka, jedna asistencija), nekadašnji MVP Evroplige je ponovo bio praktično nevidljiv. Na terenu proveo svega sedam i po minuta uz dva poena i dva skoka, dok je Poku za 18 i po minuta na parketu ubacio devet poena, uhvatio četiri lopte i upisao jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Odakle Oklahomi koja je izgubila i četvrtu utakmicu zaredom od starta NBA lige kontrola i vođstvo tokom prvog poluvremena. Razloge bi trebalo tražiti u očajnim procentima koje je ekipa Stiva Kera prikazivala u tom periodu. Ubacili su Voriorsi samo šest trojki iz 24 pokušaja, da bi u trećoj deonici u koš rivala sproveli isto toliko šuteva van linije 7,24 i to iz samo devet pokušaja.

Domaćinu je presudila i vrhunska timska igra ekipe iz San Franciska koja je utakmicu okončala sa čak 30 asistencijamm, dok su se Tanderi više oslanjali na soliranje najboljeg igrača Šeja Gildžs-Aleksandera koji je završio meč kao najbolji poenter utakmice sa 30 poena, šutem iz igre 11/19, odnosno 4/5 za tri.

Imali su Tanderi na minut pre kraja utakmice šut za minus pet, ali je Muskala promašio trojku, a Stef Kari briljantnom asistencijom za Lija potpomogao da se ekipa vrati na dvocifrenu prednost. Čak i da je trojka Muskale ušla, govor tela Voriorsa iz drugog poluvremena nagoveštavao je da ne bi bilo panike i da bi gosti izvesno izašli iz Pejkom centra kao pobednici.

Golden Stejt je na kraju imao trojicu košarkaša sa sa 20 ili više poena, pošto su Stefa Karija (23) ispratili Endru Vigins (21) i Demion Li (20). Drejmond Grin je kao i uvek bio univerzalni vojnik, a nijanse su mu nedostajale za 31. tripl-dabl u karijeri. Drej Medžik je utakmicu okončao sa po osam poena i asistencija uz devet uhvaćenih lopti.

NBA REZULTATI

Njujork - Filadelfija 112:99

/Voker 19 - Heris 23/

Oklahoma - Golden Stejt 98:106

/Gildžs-Aleksander 30 - Kari 23/

Dalas - Hjuston 116:106

/Dončić 26 - Gordon 22/

San Antonio - LA Lejkers 121:125 (posle produžetka)

/Dejvis 35 - Poeltl 27/

Juta - Denver (u toku)



tagovi

Aleksej PokuševskiNemanja BjelicaStef KariGolden Stejt VoriorsOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara