Vasilije Micić (© AFP)
Vasilije Micić (© AFP)

Kari može da odahne, Vasa krenuo da dominira u Šarlotu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 03:24

Ubacio 21 poen u porazu Hornetsa

Verovatno nema ljubitelja košarke u Srbiji, a na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem koji se nije pitalo da li je Vasilije Micić napravio grešku što je napustio Efes i otišao u NBA liguprošlog leta, Dugo je odgovorio bio: "Da, napravio je grešku". Ipak, onda se sve menja iz korena. Oklahoma je poslala Vasu u Šarlot i iz meča u meč srpski plejmejker pokazuje da mu je mesto u najjačoj ligi na svetu.

Večeras je na duelu protiv Orlanda još jednom pokazao da je na visini zadatka, samo mu je potrebna minutaža. Upravo to nije imao u Oklahomi, a sada ima u dresu Hornetsa. Igrao je 29 minuta i za to vreme je radio sve na terenu, a najviše pogađao koš Orlanda.

Izabrane vesti

Ubacio je odličnih 21 poen što mu je novi rekord NBA karijere. Šutnuo je 15 puta i pogodio osam. Imao je pet skokova i četiri asistencije. Kada se podvuče crta, sve je bilo pozitivno, osim krajnjeg rezultata.

Orlando je slavio 101:89 i to zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu Paula Bankera koji je ubacio 22 poena.

Ipak, za nas je najbitnije da Vasa nastavi da igra na ovom nivou, da izbegne povrede i da zdrav dočeka pripreme reprezentacije Srbije, a samim tim verovatno i mesto u reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Micić je do sada odigrao 11 mečeva u dresu Šarlota i sedam puta je imao dvocifren košgeterski učinak.

Što se tiče Alekseja Pokuševskog koji je takođe iz Oklahome stigao u Hornetse.... Još uvek čekamo njegov derbi u Šarlotu. Za sada dobija minute u razvojnoj ligi.

Još dva srpska igrača su bila na parketu u isto vreme kada i Vasa Micić, ali su imali značajno slabiji učinak.

Nikola Jović je učestvovao sa osam poena, četiri skoka i dve asistencije u očekivanoj pobedi Majamija nad Detroitom 118:110. Moramo da istaknemo da je igrao 21 minut i tako još jednom potvrdio da je uspeo da se izbori za značajnu ulogu u rotaciji trenera Erika Spolstre.

Bogdan Bogdanović je nekarakteristično bio daleko ispod svog proseka. Imao je samo pet pobeda za 30 minuta na parketu, ali je njegova Atlanta lako nadigrala Njujork Nikse 116:100. U poraženom sastavu Bojan Bogdanović je imao 19 poena.

Neće ovo veče po lepome pamtiti Darko Rajaković. Srpski trener je doživeo ubedljiv poraz od Nju Orleans Pelikansa 139:98.

NBA

Šarlot - Orlando 89:101

/Micić 21 - Bankero 22/

Bruklin- Filadelfija 112:107

/Šruder 20 - Ubre 30/

Klivlend - Boston 105:104

/Vejd 23 - Tejtum 26/

Majami - Detroit 118:110

/Batler 26 - Kaninghem 23/

Njujork Niks - Atlanta 100:116

/Di Vićenzo 21 - Džonson 26/

Toronto - Nju Orleans 98:139

/Kvinli 17- Marfi 34/

Hjuston - San Antonio

Dalas - Indijana

Denver - Finiks



tagovi

Šarlot HornetsVasilije Micić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara