Set Kari na debiju (Reuters)
Set Kari na debiju (Reuters)

Kari odličan na debiju u Bruklinu, Kuzmina luda četvrtina oduvala Pistonse

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.02.22. | 04:18

Pokuševski slab u dramatičnoj pobedi Oklahome u Medisonu

Posle dva meča neigranja zbog bezobrazluka Džejmsa Hardena koji je namerno otezao sa registracijom u Filadelfiji, Set Kari i Andre Dramond su konačno debitovali za Bruklin Netse i pokazali se kao pojačanja. Pogotovo Kari koji je bio najefikasniji u pobedi nad Sakramentom 109:85 izvojevanoj bez sve tri prve zvezde tima Durenta, Irvinga i Simonsa.

Vodili su Netsi od poečtka do kraja meča, već u prvoj četvrtini imali velikih 18 poena razlike i uz manje poteškoće sačuvali prednost. Kingsi su uspeli da smanje zaostatak na samo poen razlike u trećoj četvrtini ali su domaći potom opet dodali gas, popeli se do kraja kvartala na plus 19 i na kraju rutinski priveli meč kraju.

Izabrane vesti

Set Kari je sa 23 poena bio najefikasniji u domaćem timu, trojke je šutirao za njega slabih 3/8 ali je zato za dva poena imao 7/10. Dodao je i sedam skokova uz pet asistencija. Dramond je sa 11 poena i devet skokova bio na pragu dabl-dabl učinka na sebiju, a na stare dane je podsetio Lamarkus Oldridž koji je za 19 minuta na parketu upisao isto toliko poena, dodao osam skokova i šutirao iz igre 8/11. Daron Foks je na drugoj strani bio najefikasniji sa 26 poena.

Lud meč je viđen u Medison Skver Gardenu gde su domaći Niksi posle produžetaka poraženi od Oklahome – 123:127.

Vodili su Niksi u većem delu meča ali nikako nisu uspevali da se odlepe na neku veću prednost. Samo u tri navrata u trećoj četvrtini su imali dvocifreno vođstvo ali nisu uspevali da ga sačuvaju. Kao ni pobedu na kraju. Pet sekundi pre kraja je Darijus Bejzli ulaskom pod koš pogodio za izjednačenje i produžetke, a tamo su Men i Fejvors nosili Oklahomu do pobede i ubacili skoro sve poene gostiju u dodatnih pet minuta igre.

Tre Men je meč završio sa 30 poena, Džoš Gidi je ubacio dva manje za pobednički tim, a Bejzli 23 poena. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je imao slab učinak. Za 20 minuta na parketu je ubacio dva poena, šutirao iz igre 1/6 i promašio sva tri puta za tri poena. Statistiku je popravio donekle sa četiri skoka. Niksima nije pomogao ni tripl-dabl Džulijusa Rendla koji je upisao 30 poena, 13 skokova i 10 asistencija, ni 29 poena Evana Furnijea.

Vašington Vizardsi su se mučili poluvreme sa Detroit Pistonsima za koje je debitovao Marvin Begli a onda je Kajl Kuzma „poludeo“ u trećoj četvrtini i rešio pitanje pobednika – 103:94.

Do trećeg kvartala se vodila ravnopravna i izjednačena borba a onda je na scenu stupio Kuzma kojem očigledno leže Pistonsi s obzirom da ih je u decembru srušio šutem u poslednjem sekundu. Kuzma je večeras u trećoj četvrtini bio nezaustavljiv. Ubacio je čak 17 poena u tom periodu i iz igre šutirao skoro perfektnih 7/8. Završio je meč sa 23 poena i sedam skokova.

Sjajan utisak je ostavio i mladi Deni Avdija koji je ubacio 12 poena i zabeležio rekordnih 15 skokova u dosadašnjoj NBA karijeri. Na drugoj strani je rešetao njegov klasić sa drfata 2020. Sadik Bej koji je ubacio 11 od prvih 13 poena Pistonsa na meču, dogurao ukupno do 24 i nastavio seriju pogođenih trojki pošto mu je ovo bila 31. uzastopna utakmica na kojoj je pogodio makar jednu.

Senku na pobedu Vizardsa je bacila povreda Ruija Hačimure koji je prilikom šuta doskočio na nogu Marvina Beglija i teško povredio skočni zglob.

NBA

Vašington – Detroit 103:94

Bruklin – Sakramento 109:85

Njujork – Oklahoma 123:127 (112:112)



tagovi

Aleksej PokuševskiSet Kari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara