Stef Kari (©AFP)
Stef Kari (©AFP)

Karijeva šuterska rapsodija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 07:01

Golden Stejt bolji od Orlanda, Vučević ubacio 25 poena Ratnicima

Kada Stef Kari namesti ruku, protivniku nema spasa. U noći između četvrtka i petka je zablistao u punom sjajnu, u pobedi Golden Stejta nad Orlandom (111:105). Pogodio je 10 trojki i sakupio 40 poena, pa je tako trasirao put Ratnicima do 14. trijumfa u sezoni. Sastav sa Floride je uisao treći vezani poraz, ukupno ih ima 17.

Domaćin je u prvom kvartalu protivniku dozvolio svega 19 poena, pa je na odmor otišao sa viškom od 10. Usledio je veliki preokret, Medžik početkom deonice pravi seriju 18:2, da bi do poluvremena gosti stekli i osam poena prednosti. U finišu treće četvrtine Kari i Drejmond Grin preuzimaju stvari u svoje ruke, pa kvartal zatvaraju sa 11:2. Novi preokret, četa Stiva Kera je u poslednjih 12 minuta ušla sa četiri poena viška. Posle još jednog preokreta usledila je velika serija, kojom su Voriorsi prelomili meč. Orlando nije imao odgovor na 16 vezanih poena domaćina i sve je postalo jasno u San Francisku.

Izabrane vesti

Kari je sa 40 poena predvodi pobednički sastav (10 trojki). Pratili su ga Endru Vigins sa 21, Keli Ubre Džunior sa 17 (10 skokova), dok je Mulder dodao 11 poena. Nikola Vučević je odigrao još jedan dobar meč na drugoj strani (25 poena i 13 skokova), po 20 poena dodali su Teren Ros i Dvejn Bejkon, 17 uz 10 skokova upisao je Džejms Enis.


Košarkaši Portlanda su došli do 14. pobede u sezoni, kako su na svom parketu bili bolji od Filadelfije (118:114). Neizvestan meč u dvorani Trejl Blezersa, domaćin je do pobede došao u poslednjim trenucima, ponajviše zahvaljujući izgubljenoj lopti Bena Simonsa.

Efikasan prvi kvartal je ekipa Terija Stotsa rešila u svoju korist, ali je na prvu pauzu otišla sa svega pola koša viška. Vodio je domaćin sve do poslednjih minuta druge deonice, kada je Džoel Embid uz asistenciju Furkana Kormaza napravio preokret. Vezao je 11 poena sjajni centar, Turčin je dodao još dva, pa su Siksersi na odmor otišli sa tri poena prednosti.

Četa Doka Riversa je održavala prednost u nastavku, ali nije uspevala da se odlepi, pa se neizvesna završnica mogla namirisati. Uspeo je Portland da se odlepi i na nešto više od minut do kraja utakmice stekne pet poena viška. Nisu se košarkaši Filadelfije predali, posle trojke Seta Karija bilo je nerešeno. Na satu su ostale još 22 sekunde. Karmelo Entoni je sa linije za slobodna bacanja vratio prednost Portlandu, da bi u narednom napadu Robert Kovington presekao pas Simonsa. Usledio je faul Denija Grina, Lilard je otišao na liniju za slobodna bacanja i sve je bilo jasno.

Upravo je Demijan Lilard predvodi pobednički sastav sa 30 poena, Melo Entoni je dodao 24. Izdvojio se i Geri Trent Džunior sa 19 postignutih poena. Džoel Embid je sa druge strane brojao do 35, skok mu je nedostajao za dabl-dabl. Simonsa je asistencija delila od tripl-dabla (23 poena i 11 skokova), 17 poena dodao je Tobajas Heris, dok je Set Kari ubacio 15.

NBA

Petak

Boston - Indijana 120:106

/Odželeje 24 - Lauri 24/

Hjuston - Majami 94:101

/Vol, Gordon 17 - Batler 27, Štrus 21/

Detroit - Indijana 95:111

/Džekson 18 - Sabonis 26/

Golden Stejt - Orlando 111:105

/Kari 40 - Vučević 25/

Portland - Filadelfija 118:114

/Lilard 30 - Embid 35/



tagovi

Stef KariGolden Stejt VoriorsPortland TrejlblejzersFiladelfija SeventisiksersOrlando MedžikNikola Vučević

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara