Karlos Alosen (©MN Press)
Karlos Alosen (©MN Press)

Karlos Alosen ponovo u dresu Reala posle 651 dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 16:52

Mladi španski košarkaš se povredio u februaru prošle godine

Real Madrid je u 11. kolu španske ACB lige rutinski savladao Andoru 85:76, ali 10. trijumf Kraljevskog kluba ostao je u senci velikog povratka Karlosa Alosena na parket.

Mladi španski plejmejker je upisao prve minute u dresu Blankosa još od februar 2022. godine, kada je pretrpeo potpuno kidanje ukrštenog ligamenta kolena. Dakle, 651 dan otkako je doživeo jednu od najtežih povreda u sportu, Alosen je ponovo kročio na teren, proveo oko sedam i po minuta u igri i zabeležio po poen i asistenciju, uz tri skoka.

Izabrane vesti

Očekivalo se da Alosen zbog povrede bude van terena sedam meseci, ali se situacija iskomplikovala i njegov oporavak je trajao tri puta duže od očekivanog. Ipak, uprkos činjenici da je u ranoj fazi karijere doživeo veliki peh, Real je pokazao da će stajati uz njega, te mu je u periodu dok se oporavljao produžio i ugovor do leta 2025. godine.

Sada je na Ćusu Mateu i njegovim saradnicima da postepeno vraćaju mladog plejmejkera u ritam, pa ostaje da se koliko će mu vremena biti potrebno da uđe u takmičarski ritam posle duge pauze.

Real je na njegovom povratku rutinski izašao na kraj sa Andorom i vratio se na pobednički kolosek posle poraza u prethodnom kolu od Unikahe. Mario Hezonja je bio najefikasniji sa 21 poenom, dok je Valter Tavares bio blizu dabl-dabla sa 16 poena i devet skokova. Ispratili su ih Džanan Musa sa 14 i Fabijen Kozer sa 11 poena.

U poraženoj ekipi je reprezentativac Dominikanske Republike, Žan Montero, postigao čak 25 poena, ali je bio jedini dvocifren u redovima Andore. Bivši košarkaš Partizana Mihailo Andrić je dodao osam poena, uz četiri uhvaćene lopte.



tagovi

KK Real MadridKK AndoraKarlos AlosenMario HezonjaValter Tavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara